وصفات - فى اول الصفحه

محشي ورق العنب باللحمه المفرومه



المقادير

للحشو

قليل من اللحم المفروم
بصله مفروم
2 طماطم مفروم
حزمه كزبره

ملعقه من كل من
كركم + فلفل اسود ناعم + كمون + ملح

نصف كوب ليمون
علبه صغيره صلصه طماطم
2 كوب ارز مصري مغسول و منقوع
2 فص ثوم مدقوق

لماء الطبخ

6 اكواب ماء
علبه صغيره صلصه طماطم
نصف كوب ليمون
2 مكعب ماجي

لقاع القدر

2 بطاطس +2 بصل+2 طماطم (مقطع شرائح)
4 ورقات عنب

للف المحشى

برطمان ورق عنب مغسول جيدا من الخل


الطريقة

نحمس البصل والثوم واللحم ثم نضيف الطماطم و الكزبره مع التقليب المستمر

ثم صلصه الطماطم ثم البهارات والملح ثم عصير ليمون و اخيرا الرز المصري

في قدر صغير نضع الماء و الصلصه وعصير الليمون و مكعبات الماجي ونضعه على النار حتى يغلي ثم نتركه جانبا

في قاع القدر نضع ورق العنب وفوقه شرائح كل من البطاطس والبصل والطماطم بالحشو الي حضر سابقا

نضع في اعلى ورقة العنب مقدار ملعقه من الحشو ونلفه من الاعلى ثم من الجوانب

ونكمل اللف ونرص برضه في القدر ونضيف عليه الماء الي سبق تحضيره

هني وعافيه


إرسال تعليق

0 تعليقات