وصفات - فى اول الصفحه

كفتة الجمبرى

 كفتة الجمبرى

المقادير

كيلو جمبرى
أثنين حبة بطاطس مسلوقة ومهروسة
ربع كوب شبت مفروم
ربع كوب بقدونس مفروم
ربع كوب كزبرة مفرومة
ملح – فلفل اسود – كمون – قليل من الشطة
4 فصوص ثوم مفرومين
معلقتين من البقسماط

للتغطيه والتحمير

دقيق
بيض مخفوق
بقسماط
زيت غزير

طريقة التحضير

قومى بفرم الجمبرى فى مفرمة اللحم واضيفيه الى البطاطس المسلوقة
تبلى الخليط السابق بالملح والفلفل والشطه والكمون والكزبرة والبقدونس والشبت
اضيفى له الثوم المفروم والبقسماط وامزجى الخليط جيدا
شكلى الخليط على شكل أقراص واغمسيها فى الدقيق
ثم فى البيض ثم فى البقسماط
اقليها فى زيت غزير وساخن حتى تصل الى اللون الذهبى
وتقدم مع سلطة الطحينة وارز السمك

إرسال تعليق

0 تعليقات