وصفات - فى اول الصفحه

البفتيك بالبصل والصوص

البفتيك بالبصل والصوص


المقادير

كيلو بفتيك
و بصله مقطعه شرائح
ومعلقه صغيره ملح
ومعلقه كبيره دقيق

للتتبيله

معلقه صغيره كمون
ونصف ملعقه فلفل
ومعلقه كبيره مستطرده
ملعقتين صويا صوص
ملعقه صغيره بهارات مشكله
وبصله مبشوره
ملح خفيف حوالى نصف معلقه
معلقه ليمون
وربع معلقه صغيره
جنزبيل بودر

الطريقه

يدق البفتيك ويخرم بالشوكه
ثم ينقع في التتبيله بعد خلطها
نضع كل مكوناتها فى الخلاط مع شويه ماء صغيرين
تقريبا اقل من ربع كوب ماء و نضربهم فى الخلاط
تخلط التتبيله مع البفتيك جيدا وتركتهم ساعتين على الاقل فى التلاجه
بعد الساعتين نشوح اليصله الشرائح ثم نضع البصله على البفتيك المتبل
ومعاها نص كوب ماء ونضعهم على البوتاجاز على نار متوسطه
مع التقليب المستمر
البفتيك مع التتبيله مع الماء والبصل على نار هاديه
وكل ما تخلص الماء ازود نصف كوب ماتزوديش ماء كثير فى كل مره
علشان ما تكون مثل المسلوقه
يادوب نصف كوب فى كل مره
بعد تمام الاستواء زودى نصف كوب اخر وسيبيه فيها دقيقتين
وهاتى نصف كوب ماء وعليهم معلقه الدقيق
وشويه ملح وفلفل حوالى نصف معلقه لكل
منها او حسب رغبتك
وتضعيهم على البفتيك وهتلاقى الصوص بدأ يتكون ويغلظ قوامه بس
وتطفى النار عليها
وتقدم مع خضار سوتيه وارز ابيض

إرسال تعليق

0 تعليقات