وصفات - فى اول الصفحه

فيليه السمك المشوى مع الأرز

فيليه السمك المشوى مع الأرز


المقادير

500 جرام سمك فيليه قطع متوسطة
250 جرام جمبرى
100 جرام طحينة
50 مل ماء دافئ
1 ملعقة كبيرة قشر ليمون
3 ملعقة كبيرة عصير ليمون حامض
5 جرام ملح
5 جرام فلفل أسود
5 جرام زعتر
5 جرام كركم
20 جرام زيت سمسم
20 جرام ثوم مهروس

للأرز

2 كوب أرز
1 ملعقة كبيرة زيت
1 ملعقة كبيرة زبدة
ملح وفلفل أسود حسب الرغبة
كركم
1 مكعب مرقة دجاج
2 كوب ماء

طريقة التحضير

لتحضير الارز
نضع الأرز في قدر
نضيف الزيت والزبدة مع التوابل والمرق ونشوحه قليلا على النار
ثم نضيف الماء ونتركه لينضج
في وعاء نضع السمك والجمبرى مع كل المكونات ونتركهم ليتتبلوا حوالي الساعة

نشك السمك والجمبري في عيدان للشوي
بشرط ان كل قطعة سمك بجنبها قطعة جمبري
نضع العيدان فى صينية مدهونة بالزيت وساخنة
ثم نضعها تحت الشواية حتى ينضج السمك والجمبري

للتقديم يسكب الأرز في طبق ويقدّم الى جانبه فيليه السمك المشوى والجمبري المشوي بالتتبيلة

إرسال تعليق

0 تعليقات