وصفات - فى اول الصفحه

اللحم الحار مع البرتقال



المقادير

زيت ملعقتين كبار
750 جم ستيك مقطع لشرايح رفيعه
ربع كوب من قشر البرتقال
فص ثوم
نص ملعقه صغيره زنجبيل مطحون
ملعقتين كبار نشاء الذره
كوب من مرقه اللحم
ربع كوب صويا صوص
ربع كوب عصير ليمون
ربع كوب من مربى البرتقال
نص ملعقه صغيره من الفلفل الاحمر الحار

الطريقة

نسخن الزيت في مقلاه كبيره وبعدين نضيف نص اللحم
واقلبه لحد ما يتحمر شويه
وبعدين نطلعه ونحطه فى طبق ونضيف باقي اللحم
ونفس الطريقه نسوى الباقر وبعدين نرجع اللحم كله للمقلاه
ويقلب معه قشر البرتقال والثوم والزنجبيل
ويحمر الخليط لمده دقيقه الى دقيقتين

وفي وعاء متوسط نخلط دقيق الذره مع المرق اللحم والصويا صوص والعصير الليمون
والمربى والفلفل الحار وبعدين نصبه على الخليط ويقلب باستمرا
ونخليه يغلي على نار متوسطه لحد ما يتسبك مع بعض

طريقه الأرز الابيض

نغسل الأرز ونصفيه
ونحط على النار حله وشويه زيت وممكن زبده
ولما يسخن الزيت نضيف الأرز ونقلبه شويه
وبعدين نضيف الميه السخنه والملح وعود قرفه للنكهه وممكن حبه هيل للى يحب
نغطى الأرز ونسيبه لمده من 7 إلى 10 دقايق على نار عاليه
بعدين نقلل النار خالص على الأرز
من غير ما نفتح الغطاء
بعد حوالى ربع ساعه نفتح الغطاء ونقلب الأرز

ويقدم الأرز مع اللحم

إرسال تعليق

0 تعليقات