وصفات - فى اول الصفحه

يبتزا باللحمة المفرومة وعيش الغراب



المقادير

عجينة بيتزا
ربع كيلو لحم مفرومة
كوب عيش الغراب شرائح
حبة فلفل أخضر،مقطعة قطعا صغيرة
بصلة صغيرة مقطعة شرائح
فص ثوم مفروم
2ملعقة كبيرة معجون طماطم
2كوب جبنة موتزاريلا
2ملعقة كبيرة زيت ذرة


الطريقة

قطعي البصل إلى شرائح وبعد كده سخني الزيت في طاسة كبيرة على نار هادية
وابدئي في إضافة اللحمة المفرومة مع التقليب المستمر علشان اللحمة ما تلزقش منك لمدة عشرة دقائق
بعد كده ضيفي عيش الغراب والبصل والثوم والفلفل الأخضر وشوية ملح وفلفل
وقلبيهم كلهم مع بعض وسيبيهم على النار حوالي 10 دقائق كمان
قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق
وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها
بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت
ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة وبعد كده رشي عليها خليط اللحمة المفرومة اللي عملتيه عليها
ورشي الجبنة الموتزاريلا على السطح البيتزا وقطعي البيتزا على شكل مثلثات
سخني الفرن على درجة حرارة 220 – 200 ْ مئوية
بعد كده دخلي الصينية في الفرن لمدة 15 دقيقة
وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي تاكلي صوابعك وراها

إرسال تعليق

0 تعليقات