وصفات - فى اول الصفحه

عجينة البيتزا على طريقة نابولي




المقادير

عدد 3 أكواب دقيق
و2 ملعقة خميرة بر
نص ملعقة صغيرة ملح
كوب ماء دافئ
مقدار 3 معالق كبيرة زيت ذرة


الطريقة

اخلطي كوب ونصف دقيق مع الخميرة والملح وبعد كذا ضيفي المويه والزيت
واخلطيها كلهم بخلاطة البيض الكهربائي على سرعة عالية لمدة 3 دقائق
ضيفي باقي الدقيق إلى الخليط السابق وقلبيه باستخدام ملعقة خشبية
انقلي العجينة على رخامة المطبخ أو على لوح خشبي
وابدئي في عجنها بإيدك لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة وسهلة التشكيل على شكل دوائر كبيرة
انقلي العجينة إلى الطبق البلاستيك أو طبق زجاجي كبير وادهنيها بالزيت
وغطيها بقطعة قماش او كيس وسيبيها في مكان دافي لمدة ساعتين علشان تخمر وحجمها يزيد

إرسال تعليق

0 تعليقات