وصفات - فى اول الصفحه

كبسة سمك بالكاري

كبسة سمك بالكاري


المقادير

سمك شعري او هامور او بياض
بصل مقطع صغيير وثوم مبشور
طماطم مقطع صغير
كزبره خضرا مفرومه نص كوب
رز مغسول ومصفى
كاري

بهارات صحيحه
لومي
دارسين
ورق غار
هيل
فلفل اسود
عود

الطريقة

بعد ماينشف السمك نتبله بالكاري والكمون والملح
نحمره نصف تحميره ونتركه يصفي زيته
نحط الزيت بالقدر ونحمر البصل والثوم كالعاده ونضيف الكزبره والطماطم والكاري والبهارات الصحيحه والملح ونحكم حتى يتسبك
بعدين نحط السمك فوقه ونحط ماء تغطي السمك ونغطي القدر حتى يستوي السمك لمدة ربع ساعه تقريبا
ثم نضيف الأرز فوقه ونزيد الماء حتى يغطي الأرز ونقدمه
والأفضل نطلع السمك قبل ما نحط الأرز ونحمره بالفرن زي كبسة الدجاج
وخلال لما الأرز يستوي نسوي الزبيب لحد ما يكون لونه اسود اسود ونحطه على الكبسه

إرسال تعليق

0 تعليقات