وصفات - فى اول الصفحه

شوربه سي فود





المقادير

ربع كيلو جمبري
شرائح فليه سمك علي حسب الرغبه
حبة سبيط(حبار) متوسطة الحجم ومقطعة مكعبات
و4 حبات كابوريا
و2 حبة طماطم
بصلة متوسطة
ملعقة دقيق كبيرة
و2 معلقه زيت ذرة
ملح
فلفل اسود
بهارات
حبهان
و4 اكواب ماء

الطريقة

يفصل الجمبرى الصغير عن الكبير فى قدر الطبخ
يوضع 2 ملعق زيت ويشوح فيها الجمبرى الصغير
مع البصل المكعبات والطماطم المقطعة مكعبات
الى ان ينضج الجمبرى ويصفر البصل يرفع الجمبري
ويترك الصوص يوضع فيه السمك ويشوح قليلا حتي ينضج
ويرفع ايضا السمك ويترك جانبا هو الجمبري ويترك البصل والطماطم

ثم بعد ذلك يضاف كوب ماء والملح والبهار والفلفل ويترك ليغلى
يرفع القدر من على النار وتفرغ محتوياته فى الخلاط الكهربائى
مع ملعقة الدقيق ويضرب
ثم يعاد وضع الشوربة فى القدر ويضاف اليها 3 اكواب ماء مغلى
ثم يضاف الجمبرى الكبير و السبيط المقطع مكعبات ولحم الكابوريا
يغطى القدر تترك شوربة سى فود ويغلى لمده 10 دقائق

إرسال تعليق

0 تعليقات