وصفات - فى اول الصفحه

الرنجة بالطحينة

الرنجة بالطحينة
المقادير

كيلو ونص رنجه - منظفه ومنزوعة الاشواك فيليه
1/4 كوب خل
1/4 كوب زيت زيتون او نباتى
300 جرام طحينه
1/2 كوب ماء ساخن
رشه شطه ناعمه
رشة كمون ناعم

طريقة التحضير

ترص قطع الرنجه فى طبق صينيه متجاوره لبعضها
فى وعاء طهو يوضع الزيت ويضاف اليه الثوم ويتبل بالشطه والكمون
تضاف الطحينه مع التحريك على نار هادئه جدا
ويضاف نصف كوب ماء ساخن وتخلط الصلصه جيدا
تضاف الصلصه الى الرنجه بملعقه وبالتساوى
وتوضع فى الفرن لمدة 10 دقائق على درجة حراره 180 درجه
وتقدم مجمله بشرائح البصل الاخضر والبقدونس

إرسال تعليق

0 تعليقات