وصفات - فى اول الصفحه

السمك الفيليه بالشيبسي

السمك الفيليه بالشيبسي


المقادير

كيلو سمك فيليه
كوب بيستو صوص
2 حبة بطاطس كبيرة مقطعة شيبسي
ليمون شرائح
اسبارجوس
ملح
خل
عصير ليمون
زيت او زبدة

الطريقه

نقوم بغمر شرائح البطاطس الشيبسي بالماءالمملح والخل حتي يطري
ثم نرصهم متلاصقين فوق بعضهم واحدة شيبسي فوق التانية في 3 صفوف متجوارين ومتلاصقين
ثم نضع احدي قطعة من السمك الفيليه وتدهن بملعقة من البيستو وعصير الليمون ورشة ملح
ثم نلف عليها شرائح الشيبس بحيث تغطيها تماما
ثم تنقل لصينية بها القليل من الزيت او السمن وتدهن البطاطس بالزيت او السمن
ثم تدخل فرن حار وعلي كل قطعة سمك ملفوفة بالشيبس شريحة ليمون
وتدخل الفرن حتي تحمر البطاطس وتقدم مع الاسبارجوس السوتيه

لعمل الاسبارجوس السوتيه

يسلق في ماء مغلي مملح لـ 5 دقائق
ثم يرفع ويغمر بماء مثلج حتي وقت التقديم
يرفع ويشوح بقليل من الزبد
ويقدم ساخن وبالهنا والشفا

إرسال تعليق

0 تعليقات