وصفات - فى اول الصفحه

الطريقه الأصليه لعمل فطيرة التفاح




المقادير

ربع كوب ماء
بيضه
ملعقه كبيره خل
و2 كوب دقيق
نصف ملعقه صغيره ملح
ربع كوب زيت
ربع كوب سمن

للحشو

خمسة أو ستة تفاحات مقطعين شرائح رفيعه
و2 كوب سكرعادى
و2 ملعقه كبيره زبد
و3 ملاعق كبيره قرفه حسب الرغبة

الطريقه

إخلطى (( ربع كوب ماء + ملعقه خل كبيرة + بيضه )) وإضربيهم خفيف بالشوكه
فى إناء العجن ضعى الدقيق و الملح و قلبيهم جيدا
ثم ضعى خليط الزيت مع السمن
و إفركيه مع الدقيق بالأصابع لحد ما يختلطوا حتى يصبح مثل فتافيت الخبز
ضعى الخليط الأول ( البيضه و الخل و الماء ) على الدقيق و إعجنيهم
حتلاقى عجينه ناعمه توضع فى فرن حار شويه يعنى أكتر من المتوسط
وبتقعد فى الفرن ساعه تقريبا و أحيانا أكتر شويه
أثناء التسويه سوف تجدى السوائل فى الفطيره زادت و لونها فاتح
إستنى عليها شويه هى فى الآخر بتتقل
ولونها بيغمق و يبقى لوحده كده لون و قوام الكراميل
رائعه جدا و سهلة التشكيل
إقسمى العجين نصفين
نصف كبير و نصف أصغر
النصف الكبير ده علشان الوجه والنصف الصغير علشان الطبقه السفليه للفطيره
ثم نفرد النصف الأول بالنشابه على شكل دائره
ونرفعه بحرص و نضعه فى صينيه مدهونه
وبعد ذلك نضع ( التفاح المقطع و السكر و قطع الزبد و القرفه ) معا فى طبق غويط و نخلطهم جيدا
ثم نفرد نصف العجين الآخر بالنشابه على شكل دائره كبيره شويه أكبر من قطر الصينيه
لأنها هتغطى التفاح و نشيلها بحرص ونغطى بيها طبقة التفاح
وبعد ذلك نضغط العجين من الجوانب لإلصاقه فى الطبقه السفليه للفطيره
نخرم بالشوكه الطبقه الأخيره
فى أثناء التسويه قبل مرحلة النضج مباشرة
أنا بآخد جزء من السائل ده و أغطى بيه وجهها
وأرجعها تانى فى الفرن علشان لونها الخارجى يبقى جميل
تخرج و تترك لتهدأ تماما
ولا تحاولى إنك تقطعيها و هى ساخنه حتى لا تتكسر الطبقه الخارجيه
والكراميل بيبقى سخن و سايحه

إرسال تعليق

0 تعليقات