وصفات - فى اول الصفحه

قائمة إفطار اليوم الرابع والعشرين من رمضان

قائمة إفطار اليوم الرابع والعشرين من رمضان

 

تتكون القائمه من

كبده اسكندرانى
عيش فينو
البطاطا (البطاطس) المقرمشة
أو البطاطس المقرمشة من غير قلى
سلطه حمص بالطحينه
سلطة خضروات
عصير الموز باللوز
الحلو : الأرز باللبن


كبده اسكندرانى


كبده اسكندرانى

المقادير

كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم مدقوق
البهارا : شطة فلفل حار وكمون وكزبره ناشفة
فلفل حار أو رومي مقطع شرائح
طماطم مقطعة
و3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة

الطريقة

تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح
و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة
نضع زيت على النار حتى يسخن
ثم نسقط فيه الثوم المدقوق ونقلبه ثم نضع الكبدة ونقلب
وستظهر فوراً الرائحة الطيبة ونخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة
ونضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة
و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء
و بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيداً حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها


عيش فينو


عيش فينو

الخبز كتير بيشبه خبز الصمون
ومقاديره غنيه و مفيده فيه لبن و زبادي كمان بيشبع

المقادير

6 اكواب دقيق
كوب زبادي
نصف كوب زيت
حليب دافي للعجن
و2 معلقه كبيره خميره فوريه
معلقه كبيره بيكنج باودر
رشه ملح
معلقه صغيره سكر
بيضه
محسن الخبز - مكون مش اساسي
و هو لو حتعملي كميه كبيره محسن الخبز بيطول عمر العيش
و المقدار لكل 6 كوبيات دقيق نضيف معلقه صغيره

الطريقه

بنخلط المكونات الجافه
ثم نضيف البيضه و نفركها بايدينا في الطحين
ثم الزيت و نفركه كويس حتى يتوزع جيدا
نضيف الزبادي و الحليب حسب احتياج العجينه و نعجن كويس على قد ما نقدر
المفروض 10 دقايق لو تعبتي ممكن تريحي دقيقه و ترجعي تكملي
نترك العجينه تختمر لمده ساعه
نقسم العجينه لدوائر متساويه في الححجم حسب ما تحبي حجم الخبز
انا قسمتها اربع اجزاء و كل جزء لاربع اجزاء
فكان المجموع 16 رغيف لكن ممكن تعمليهم 20 بيكون حجمه اصغر و احسن
بتفردي بالنشابه الدائره في اتجاه واحد
و بعدين بتلفيه مثل السويسرول من الناحيه الطويله
ادهني الصينيه زيت و بترصي العيش في الصينيه و يكون مكان قفل اللفه لتحت
و تتركي مسافات حتى تختمر العجينه
غطي الصينيه بفوطه نظيفه و اتركيها حتى تختمر
ادهنى وشه بحليب و دخليه الفرن على نار عاليه في الرف الاوسط و ما تنسيهوش في الفرن
و لما يخرج غطيه بفوطه حتي يطري و ما يكونش ناشف


البطاطا (البطاطس) المقرمشة

البطاطا (البطاطس) المقرمشة

المقادير

أي كمية بطاطا حسب العدد
فنجان قهوة خل أبيض
ماء لغلي البطاطا
ملح حسب الرغبة
زيت للقلي

الطريقة

تقشر البطاطا وتقطع أعواد طولية
في قدر نغلي الماء ونضع عليه كمية من الملح
بعد غليان الماء نضع فنجان قهوة خل أبيض
نضيف البطاطا ونتركها تغلي مدة خمس دقائق فقط
تنشل البطاطا وتصفى جيدا من الماء
تقلى أصابع البطاطا بالزيت حتى تشقر فقط
الأصابع ستكون مقرمشة جدا من الخارج وطرية من الداخل


البطاطس المقرمشة من غير قلى


البطاطس المقرمشة من غير قلى

يمكنك أكل البطاطس المقرمشة
من غير قلى فى الزيت

المقادير

2 بطاطس
و2 كوب ماء
ملعقة زيت زيتون

طريقة التحضير والطهى

قطعي البطاطس طولياً ثم اسلقيها وانتشليها من الماء
رشي على البطاطس رشة خفيفة من زيت الزيتون
ضعيها على صينية ثم أدخليها الفرن حتى تحمر
هذه البطاطس مقرمشة وبنفس الطعم المقلي
مع الفارق في الدهون والسعرات
وبالصحة والهنا


سلطه حمص بالطحينه

سلطه حمص بالطحينه


المقادير

‏2‏ كوب حمص مسلوق
كوب طحينة
نصف فنجان كوب ماء مثلج
فنجان عصير ليمون
ملح
فص ثوم مهروس
ملعقة صغيرة زيت زيتون‏

طريقة سلق الحمص‏

ينقع الحمص في الماء لمدة‏12‏ ساعة ثم يشطف بالماء‏
يرفع الحمص علي النار في ماء مغلي لمدة ساعة وعشرين دقيقة
وحتي ينضج بسرعة يضاف إليه ملعقة سكر صغيرة‏

الطريقه

يطحن الحمص في الخلاط حتي ينعم تماما
ويضاف إليه الطحينة والماء المثلج وعصير الليمون والثوم المهروس
ويقلب حتي تتجانس كل المكونات في الخلاط‏
تقدم في بولة تجمل بحبات الحمص وأوراق البقدونس
وتضاف ملعقة زيت الزيتون في الوسط الطبق للتجميل‏


سلطة خضروات


سلطة خضروات

المقادير

طبعا المقادير حسب افراد الاسرة

سلطة خضرا - خس
طماطم
خيار
ذرة
بصل
فلفل حلو اخضر واصفر
جزر
تتبيلة سلطة جاهزة او اى شى تحبيه
نعناع مجفف

الطريقه

نخلطهم مع بعض ونضيف ليهم شوية نعناع مجفف
والباقى نضيفة على الوجة ونزينها بخبز محمص وبس
وتقدم مع الخبز او اى وجبه تحبيها


عصير الموز باللوز


عصير الموز باللوز

المقادير

3 حبات موز
و2 كوب حليب
ربع كوب لوز أبيض منزوع القشور ومبشور
ثلاثة ملاعق كبيرة سكر أو حسب الرغبة

طريقة التحضير

نضع الموز والحليب واللوز والسكر في الخلاط الكهربائي حتى يمتزج الخليط جيداً
نصفى العصير بمصفاة صغيرة
ونصبه في أكواب مع قطع ثلج - نسيج


الأرز باللبن


الأرز باللبن

المقادير

كيلو لبن
سكر حسب الرغبة
كيس فانيليا
فنجان أرز مصرى صغير
و5 ملاعق كبيرة قشطة بلدى
ملعقتين نشا
مكسرات

الطريقة

نغسل الأرز جيداً ثم نضعه على النار مع نصف كوب ماء
بعد أن يتشرب الأرز مقدار الماء نضيف اللبن مع الاستمرار فى التقليب
ثم نضع النشا فى قليل من الماء ونضيفها للبن والأرز
ونستمر فى التقليب بين وقت لأخر
ثم نضيف السكر والقشطه والفانيليا
ونضع الأرز في الأطباق المناسبة ونضيف المكسرات
ونتركه فى الثلاجة لمدة 2 ساعتين ويقدم بارداً

إرسال تعليق

0 تعليقات