وصفات - فى اول الصفحه

كيك حادق بالفراخ والدقيق الكامل - فرنسي


فرنش كيك مع بعض التعديلات

طعم جديد جميل وخليط بين طعم البيتزا والعيش
تصلح لغذاء سهل سريع التحضير او للاكل في مكان العمل أو النادي

المقادير

1/3 كيلو صدور فراخ ناضجة مقطع مكعبات صغيرة
وممكن استبدالها ببسطرمة او سوسيس

1/8 ك زيتون
1 كوب دقيق كامل
1 كوب دقيق جميع الاغراض
5 بيضات
1/2 كوب جبن - موتزيريلا + فلمنك
و ملح + فلفل اسود
بصلة صغيرة مقطعة قطع صغيرة
2 معلقة صغيرة باكينج باودر
زعتر
1 معلقة كبيرة مستردة
1/2 كوب لبن فاتر
اختياري : فلفل الوان مقطع

الطريقه

يتم خلط البيض والزيت واللبن جيدا بالمضرب
ثم يضاف الدقيق المخلوط بالباكينج بودر والتوابل ويخلطوا حتى التجانس
اضافة باقي المكونات والتقليب
يتم الخبز في قالب مبطن بالزبد والدقيق على درجة حرارة متوسطة
على الرف الاوسط لمدة حوالي 40 دقيقة

وبالهنا والشفا


إرسال تعليق

0 تعليقات