وصفات - فى اول الصفحه

مخلل الزيتون





المقادير

كيلو زيتون أخضر
محلول ملحى - 2 ونصف ملعقة كبيرة ملح لكل 4 كوب ماء
ربع كيلو فلفل أخضر ويفضل الفلفل الحراق
كرفس
كوب عصي ليمون
ربع كيلو ليمون
بضع فصوص ثوم

الطريـــقة

شقى الزيتون بالطول أو دقيه دق خفيف
وينقع فى الماء لمدة 3 أيام على أن تغيرى الماء بأستمرار
ذوبى المحلول الملحى وأغليه ثم أتركية بعد ذلك ليبرد
أغسلى الكرفس والفلفل الأخضر ويقطع
قشرى فصوص الثوم واتركيها صحيحة لا تدقيها
ضعى الزيتون فى برطمانات فى طبقات متبادلة من الكرفس والفلفل و فصوص الثوم وحلقات الليمون
غطى الزيتون بكوب من عصيرالليمون وكمية من محلول الملح
ضعى طبقة من قشر الليمون على السطح وفوقه طبقة من الزيت
قدمية المخلل بعد ما يتم النضح يعنى بعد حوالى 15 يوم



إرسال تعليق

0 تعليقات