مكرونه بولونيز



زمن التحضير : 20
زمن الطهي : 30
بلد الأكلة : مصرى

المقادير

مكرونه شرائط
لحم مفروم
صلصه
ملح
فلفل
بصله مفرومه
جنزبيل زعتر
سماق وحبهان

الوصفة

اولا : يتم سلق المكرونه وتصفى
ثانيا : يتم وضع البصله على النار مع بعض من الزيت حتى ان يصل لونها للون الذهبى
ثم نضع البهارات والصلصه مع التقليب
ثم نضع اللحم وتقلب كل ماسبق معا ثم
مضع كوب ماء كبير ونتركها على نار هادئه حتى السوى

ملحوظه : كميه الماء حسب الاحتساج للصوص
وقبل التقديم تشطف المكرونه مره اخرى
وتسخن فى بعض من الزيت مع رشه الملح والفلفل وتقدم مع صوص البلونيز


بالف هنا وشفا

Reactions:

0 comments:

Post a Comment