وصفات - فى اول الصفحه

الفراخ على الطريقة التايلاندية





المقادير

كيلو إلا ربع صدور أو أوراك فراخ مقطعة لقطع صغيرة
من 2:3 ثمرات بطاطس مقطعة مكعبات
و1/ 2 ملعقة صغيرة شطة
ملعقة كبيرة عصير ليمون
و3 فصوص ثوم مفرومين
و1/ 2 كوب بصل مفروم
و1/ 2 كوب شوربة فراخ
و3 ملاعق كبيرة كاري
و2 ملعقة كبيرة زيت
ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة كبيرة كاتشاب
ملعقة صغيرة قرفة
كوب لبن جوز هند - هتلاقيه في أي سوبر ماركت
ملعقة صغيرة سكر
ورق لاورا

الطريقة

هاتي طاسة كبيرة وحطي فيها الكاري والبابريكا وورق اللاورا والقرفة والشطة وحمّصيهم على النار لمدة دقيقة
بعد كده ضيفي الزيت والبصل والثوم والزنجبيل
وحطي معاهم شوية من شوربة الفراخ على قد الخليط اللي إنتي حطيتيه
علشان يساعد إنها تتطبخ كويس، وسيبيهم على النار لمدة دقيقة
حطي الفراخ والبطاطس وقلبيهم كويس مع الخليط
على النار لمدة دقيقة أو لحد ما الفراخ تتشرب من الخليط
ضيفي باقي شوربة الفراخ والكاتشاب على الخليط
وقلّبيهم كويس لحد ما الخليط كله يتجانس مع بعضه
وبعدين حطّى لبن جوز الهند والسكّر
انقلي الفراخ في صينية أو قالب بغطاء
وحطيها في الفرن لمدة كافية على درجة حرارة 350 وبعد كده طلّعيها من الفرن
ورشّي على الوش عصير الليمون
وبالهنا والشفا

ملحوظة

ممكن تزودي شطة أو قطع فلفل حار لو عايزاه سبايسي أكتر
ولو هي حامية ممكن تزوّدي شوية لبن جوز هند أو زبادي
ولو طلعت مززة شوية ممكن تزودي سكر
يعني تقدري تظبطيها على حسب ذوقك

إرسال تعليق

0 تعليقات