وصفات - فى اول الصفحه

طريقة عمل صينية السمك البوري سنجاري

طريقة عمل صينية السمك البوري سنجاري


المقادير

نص كيلو سمك بوري كبير
طماطم شرائح
فلفل اخضر شرائح
شرائح ليمون
ملح
فلفل اسود
كمون
زيت ذرة او زيتون
شبت او كزبرة

الطريقة

ينظف السمك جيدا ويتم نزع الخياشيم وقص الزعانف ونزع القشرة بسكين حاد
نشق ظهر السمكه بدأ من الرأس وبمحاذاه سلسله الظهر الكبيره حتى نصل الى الذيل
ستصبح السمكه نصفين نبدأ فى نزع العظمه التى فى المنتصف ( الشوكه الكبيره ) حتى نخرجها
و ننزع امعاء السمكه
(نحترس احيانا لوجود بطارخ السمكه ننزعها برفق حتى نستغلها ونملحها)
نجهز صنيه مغطاه بورق الفويل وبها زيت ونضع السمكه بها ووجهها المفتوح لاعلى ونرشها قليل جدا من الملح والكمون وعصير الليمون
وندخلها فى شوايه الفرن (من اعلى فقط) لمده بسيطه جدا حتى يبيض لون لحم السمكه
نكون خلطين باقى المقادير البصل والثوم والفلفل والطماطم والكزبرة او الشبت والملح والفلفل والكمون وعصيرالليمون
ونضعهم على السمكه وتدخل الفرن المحمى مسبقا على درجه حراره مرتفعه وعلى ارضيه الفرن (الرف السفلى) حتى تكمل سواها لا تأخذ وقت لانها رقيقه نضعها فى طبق التقديم
وزينتها بشرائح الفلفل الملون و الليمون

وممكن نضع مع الخلطه والتتبيله نصف كيلو بطاطس

إرسال تعليق

0 تعليقات