طريقة عمل صينية السمك البوري سنجاري


المقادير

نص كيلو سمك بوري كبير
طماطم شرائح
فلفل اخض شرائح
شرائح ليمون
ملح - فلفل اسود - كمون
زيت ذرة او زيتون
شبت او كزبرة

الطريقة

ينظف السمك جيدا ويتم نزع الخياشيم وقص الزعانف ونزع القشرة
بسكين حاد نشق ظهر السمكه بدأ من الرأس
و بمحاذاه سلسله الظهر الكبيره حتى نصل الى الذيل ستصبح السمكه نصفين
نبدأ فى نزع العظمه التى فى المنتصف ( الشوكه الكبيره ) حتى نخرجها
و ننزع امعاء السمكه
( نحترس احيانا لوجود بطارخ السمكه ننزعها برفق حتى نستغلها و نملحها و سوف انزل طريقه صنعها فى الركن المخصص )
نجهز صنيه مغطاه بورق الفويل و بها زيت و نضع السمكه بها
و وجهها المفتوح لاعلى و نرشها قليل جدا من الملح و الكمون و عصير الليمون
و ندخلها فى شوايه الفرن ( من اعلى فقط ) لمده بسيطه جدا حتى يبيض لون لحم السمكه
نكون خلطين باقى المقادير
البصل و التوم و الفلفل و الطماطم و الكزبرة او الشبت و الملح و فلفل و الكمون و عصيرالليمون و نضعهم على السمكه
و تدخل الفرن المحمى مسبقا على درجه حراره مرتفعه وعلى ارضيه الفرن ( الرف السفلى ) حتى تكمل سواها لا تأخذ وقت لانها رقيقه
نضعها فى طبق التقديم و زينتها بشرائح الفلفل الملون و الليمون
وممكن نضع مع الخلطه والتدبيله نصف كيلو بطاطس

Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

فهرس المدونه

Ideas

كـل يـوم نصيحه

World Clock

Follow by Email

السعرات الحراريه

Contact me

Want to attend the wedding event? Be our guest, give us a message.

Name Email * Message *

الكوليسترول

Follow us on FaceBook

قاموس المصلحات

Followers

Copyright © وصـفـات مـيـرو | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com