طريقة عمل صينية السمك البوري سنجاري


المقادير

نص كيلو سمك بوري كبير
طماطم شرائح
فلفل اخض شرائح
شرائح ليمون
ملح - فلفل اسود - كمون
زيت ذرة او زيتون
شبت او كزبرة

الطريقة

ينظف السمك جيدا ويتم نزع الخياشيم وقص الزعانف ونزع القشرة
بسكين حاد نشق ظهر السمكه بدأ من الرأس
و بمحاذاه سلسله الظهر الكبيره حتى نصل الى الذيل ستصبح السمكه نصفين
نبدأ فى نزع العظمه التى فى المنتصف ( الشوكه الكبيره ) حتى نخرجها
و ننزع امعاء السمكه
( نحترس احيانا لوجود بطارخ السمكه ننزعها برفق حتى نستغلها و نملحها و سوف انزل طريقه صنعها فى الركن المخصص )
نجهز صنيه مغطاه بورق الفويل و بها زيت و نضع السمكه بها
و وجهها المفتوح لاعلى و نرشها قليل جدا من الملح و الكمون و عصير الليمون
و ندخلها فى شوايه الفرن ( من اعلى فقط ) لمده بسيطه جدا حتى يبيض لون لحم السمكه
نكون خلطين باقى المقادير
البصل و التوم و الفلفل و الطماطم و الكزبرة او الشبت و الملح و فلفل و الكمون و عصيرالليمون و نضعهم على السمكه
و تدخل الفرن المحمى مسبقا على درجه حراره مرتفعه وعلى ارضيه الفرن ( الرف السفلى ) حتى تكمل سواها لا تأخذ وقت لانها رقيقه
نضعها فى طبق التقديم و زينتها بشرائح الفلفل الملون و الليمون
وممكن نضع مع الخلطه والتدبيله نصف كيلو بطاطس

Reactions:

0 comments:

Post a Comment