المقادير
2 ونص كوب زبدة
كوب وربع سكر بودرة
و3 بيض
5 كوب ونص دقيق
نص كوب كاكاو
معلقة صغيرة بيكنج باودر
فانيليا
رشة ملح
الطريقة
نضرب الزبدة شوية
نضيف السكر البودرة
ونضرب 10 دقايق حتنفش وتبقى كريمي
نضيف البيض والفانيليا
ونضرب كمان 10 دقايق
نضيف 5 كوبايات بس من الدقيق المنخول مع البيكنج باودر
بعدين نقسم الخليط نصين
واحد نحط عليه نص كوب دقيق والتاني نص كوب كاكاو
وبعدين نحط العجينة في قرطاس التزيين زي ما انا متعودة
او نستخدم ماكينة البيتفور
نشكل في صواني مش مدهونه
ممكن شكل الوردة
او الصدفة
وبعدين نخبز في فرن سخن 180 لمده عشر دقايق
ودا اللي بالكاكاو
شكله بعد ما طلع من الفرن
ونحمص اي مكسرات او سوداني
ونفرمهم
ويكون البيتفور بارد وجاهز للحشو
نجيب مربى مشمش ونحشي بيه البيتفور
ونضغط خفيف
ونكمل لحد ما نخلص كل الكمية
نجيب مربى نضربه كويس علشان يكون سائل ونعمس بيه طرف البيتفور
وبعدين يا اما مكسرات او جوز هند او فارماسيل
هيبقى شكله كده
وممكن نزينهم بالشيكولاته زي الصور
وممكن كمان بالشيكولاته البيضا
شكله من قريب
وتقدم
0 تعليقات