وصفات - فى اول الصفحه

بتيفور بالزبدة بالصور

 

المقادير

2 ونص كوب زبدة
كوب وربع سكر بودرة
و3 بيض
5 كوب ونص دقيق
نص كوب كاكاو
معلقة صغيرة بيكنج باودر
فانيليا
رشة ملح

الطريقة

نضرب الزبدة شوية


نضيف السكر البودرة


ونضرب 10 دقايق حتنفش وتبقى كريمي


نضيف البيض والفانيليا


ونضرب كمان 10 دقايق


نضيف 5 كوبايات بس من الدقيق المنخول مع البيكنج باودر


بعدين نقسم الخليط نصين
واحد نحط عليه نص كوب دقيق والتاني نص كوب كاكاو
وبعدين نحط العجينة في قرطاس التزيين زي ما انا متعودة
او نستخدم ماكينة البيتفور


نشكل في صواني مش مدهونه
ممكن شكل الوردة
او الطويل


او الصدفة


وبعدين نخبز في فرن سخن 180 لمده عشر دقايق


ودا اللي بالكاكاو


شكله بعد ما طلع من الفرن


ونحمص اي مكسرات او سوداني


ونفرمهم


ويكون البيتفور بارد وجاهز للحشو


نجيب مربى مشمش ونحشي بيه البيتفور


ونضغط خفيف


ونكمل لحد ما نخلص كل الكمية


نجيب مربى نضربه كويس علشان يكون سائل ونعمس بيه طرف البيتفور


وبعدين يا اما مكسرات او جوز هند او فارماسيل


هيبقى شكله كده


وممكن نزينهم بالشيكولاته زي الصور


وممكن كمان بالشيكولاته البيضا


شكله من قريب


وتقدم


بالف هنا


إرسال تعليق

0 تعليقات