وصفات - فى اول الصفحه

صينية الجمبري بالخضار

صينية الجمبري بالخضار


المقادير

نص كيلو جمبري
2 فص ثوم مفروم
2 ملعقة زيت زيتون
كرفس وزعتر
2 حبة فلفل ألوان
حبة جزر
حبة كوسة
حبة بطاطس
حبة بصل متوسطة
ملح وفلفل
فلفل حامي
ملعقة صغيرة كمون
نص كوب صلصة طماطم

الطريقة

قطّعي البصل شرايح رفيعة
وبعدين شوّحيه في الزيت مع الثوم المفروم لحد ما يبقى لونهم دهبي
وقطّعي الكرفس والزعتر قطع صغيرة وحطّيهم مع البصل
وشوّحيهم مع بعض قطعي الجزر والفلفل والبطاطس والكوسة والفلفل الحامي صوابع رفيعة
وحطيهم مع البصل وشوحي كل الخضار مع بعض لحد ما يستوي نصف تسوية
بعد كده حطّي معاهم الجمبري بقشره وتبّليهم بالملح والفلفل والكمون
وحطي عليهم عصير الطماطم
وقلبيهم على النار لمدة 5 دقائق بعد ما تستوي نصف تسوية حطي ورق فويل في صينية
واقلبي عليه الجمبري بالخضروات وعليهم 1/ 4 كوب ميه أو صلصة طماطم
وبعدين اقفلي الفويل عليه دخّلي الصينية في الفرن لمدة 10 دقائق
وبعدين طلّعيه من الفرن وقدّميه

إرسال تعليق

0 تعليقات