وصفات - فى اول الصفحه

الكسكسي المغربى بالفراخ




بدايه لعمل الكسكسي نفسه
اغلى كوب من الماء
وضعيه فى اناء بايركس او زجاج وعليه ملعقه ملح ونص ملعقه زيت زيتون
ثم ضعى فيه كوب من الكسكسي وغطيه بالفويل واتركيه ربع ساعه
ثم اكشفيه وفرفطيه بالشوكه وهكذا اصبح جاهز للاكل

للدجاج

قطعى دجاجه ارباع وانقعيها 3 ساعات فى
ربع ملعقه كمون
نص ملعقه كركم
ربع ملعقه بابريكا
ربع ملعقه حبهان
ربع ملعقه بهارات
نص ملعقه هريسه وموجوده طريقتها فى الخضروات وممكن بدلها شطه
عصير وبشر ليمونه
انشلي الدجاجه المقطعه وشوحيها فى ملعقه زيت زيتون لغايه ما تتحمر
انشليها وضعيها فى طاجن فخار
شوحى مكانها فى الطاسه بصله شرائح
ثم ضعيها عليها فى الطاحن وضعى عليهم
حبه طماطم مكعبات
حبه بطاطس مكعبات كبيره
حبه كوسه شرائح سميكه
و4 حبات قراصيا
و3 ملاعق زيتون مخلى
ثم اضيفي ماء مغلى وغطيه بالفويل ودخليه الفرن حتى النضج
يغرف الكسكسي فى طبق
وتغرف عليه الدجاجه والخضار ويجمل بالبقدونس والصنوبر

إرسال تعليق

0 تعليقات