وصفات - فى اول الصفحه

طريقه عمل الفلفل الرومي المحشي




المقادير

كيلو فلفل رومى تقريبا 6 حبات ملون
رز بسمتى 3 اكواب
بقدونس حزمة
كفتة 500 قرام
حبتين طماطم
حبتين بصل
بهارات
ملح
ثوم مفروم ناعم
نصف كوب زيت
ماء

طريقة التحضير

اول شى انقعى الارز لمة 30 دقيقة بماء دافى
وبعدها صفى الارز وضعيه فى وعاء عميق
ونفرم البصل ناعم والطماطم والبقدونس
ونضعهم على الارز
ونضح البهارات والملح حسب ارغبة
وثو ننزع الطبقة العلوية من الفلفل
ونرفع البزور ونغسلها جيدا
ونحشى الخليط فى كل حبة مع مراعات نترك قدر 1 سم
لنعطى مسافة الارز عند النضوج
ثم نضع الماء يغمر الفلفل وتترك على النار
وعند الغليان نضعف النار وترفع من على النار وتقدم

إرسال تعليق

0 تعليقات