وصفات - فى اول الصفحه

دجاج محشى بطاطس بيوريه


المقادير

دجاجه مقطعه اربعه ونحترس حتى نحتفظ بالجلد سليم
و2 حبه بطاطس مسلوقه ومهروسه
ملعقه كبيره مايونيز دايت
فصين ثوم
عصير ليمونتين
قرن فلفل حامى
ملح وفلفل
ملعقه كبيره عسل
ملعقه صغيره مليانه بهارات مشكله
نص ملعقه صغيره من كل من زعتر روزمارى سماق شطه
ملعقه كبيره دقيق


الطريقه

نخلط البطاطس مع المايونيز وعصير ليمونه و الثوم المهروس والملح والفلفل وقرن الفلفل الحار المفروم ناعم
نتبل الدجاج وندعكه جيدا بالملح والفلفل ونص ملعقه من البهارات والزعتر والسماق والروزمارى والشطه وعصير الليمونه التانيه وتترك ساعه
نفتح بين الجلد واللحم ونحشي البطاطس فيه
نحمى طاسه تيفال جامد ثم نضع الدجاج والحلد الى اسفل بدون وضع اى دهون ونتركها لدقائق حتى يتحمر الجلد كويس
نقلب الدجاج حتى يصبح الجلد الى اعلى
نضيف بعض الماء المذوب فيه ملعقه الدقيق وبقيه ملعقه البهارات والملح والفلفل والعسل ونتكها على نار هاديه حتى تنضج
الماء لا يتعدى نص كوب ولو نشف حطى نص كوب اخر لغايه ما تستوى
لانك لو حطيتي الميه كلها مره واحده حتذوب حشوه البطاطس و تختفى

إرسال تعليق

0 تعليقات