وصفات - فى اول الصفحه

صدور الفراخ بالسمسم والزبادي


المقادير

كيلو صدور فراخ
و 1/2 حزمة بقدونس مقطعة قطعاً صغيرة
بصلة مقطعة قطعاً صغيرة
و 5 فصوص ثوم مفروم
و 1/4 كوب كبير طحينة
ملح وفلفل
كوب كبيرة زبادي
معلقة كبيرة سمسم محمص
و 1/2 كوب كبير دقيق
و 1/2 كبير بقسماط
زيت للقلي

الطريقة

اغسلي صدور الفراخ كويس
وبعد كده حطيها في مصفاة
اعملي فتحات في صدور الفراخ بالسكينة زي اللي بتتعمل في السندويتشات
اخلطي البقدونس مع البصل والثوم والطحينة والملح والفلفل وقلبيهم مع بعض كويس
احشي صدور الفراخ بالخليط السابق اللي إنت عملتيه
واقفلي عليهم بأعواد خشبية
(علشان الحشو ما يطلعش لبره)
غطي صدور الفراخ من جميع الجهات بالزبادي
اخلطي السمسم المحمص مع الدقيق مع البقسماط كويس
وضيفي ليهم الملح والفلفل
غطي صدور الفراخ بالخليط السابق من جميع الجوانب
وحطيها في التلاجة لمدة نص ساعة
بعد مرور النص ساعة سخني الزيت كويس
وحمري فيه صدور الفراخ لغاية لونها ما يبقى ذهبي
بعد ما تخلصي تحمير صدور الفراخ حطيها على ورق زبدة علشان يمتصّ الزيت الزائد
بعد كده سخني الفرن على درجة حرارة متوسطة
ودخليها الفرن لمدة ربع ساعة
وبعد كده خرجيها وحطيها في أطباق التقديم
وزيني الطبق بأوراق البقدونس
وعلى فكرة مع الطبق ده ممكن أنك تعملي طبق مكرونة بيضاء أو مكرونة بالصلصة

إرسال تعليق

0 تعليقات