وصفات - فى اول الصفحه

الفاهيتا


المقادير

كيلو صدور فراخ مخليه تنقع فى
ربع كوب عصير ليمون
ثلث كوب ماء
و2 ملعقه زيت زيتون
و2 فص ثوم مهروس
و3 ملاعق صغيره خل
و2 ملعقه صغيره صويا صوص
ملعقه صغيره ملح
نص ملعقه شطه
نص ملعقه بودره بصل
رشه فلفل

الطريقه

تنقع الصدور على الاقل ساعتين ويا سلام لو طول الليل
ثم نشيل 2 ملعقه كبيره من التتبيله على جنب ونشوى الفراخ ثم نقطعها شرائح
نقطع بصله و3 فلفل الوان الى شرائح ثم نحمرهم فى طاسه كبيره فى ملعقه زيت حتى يطروا شويه
فنصب عليهم خليط من ملعقه زيت + ملعقه صويا صوص + 2 ملعقه ماء
ونقلبهم حتى يصبح البصل غامق اللون من الاطراف
نضع عليهم الفراخ المقطعه مع رشه ملح ومع ملعقتين التتبيله اللى شيلناهم ونقلبهم جيدا
لو عايزين نستعمل اطباق الفاهيتا المعدنيه نسخنهم على النار
ثم نضع عليهم خليط الدجاج بالبصل والفلفل وسوف نسمع صوت الازيز مثل المطعم
تقدم بجانب خبز التورتيلا وشرائح الخس والسور كريم

إرسال تعليق

0 تعليقات