وصفات - فى اول الصفحه

ارز بالكاري والجمبري


المقادير

بصلة كبيرة شرائح
5 فصوص ثوم
زيت نباتى
ملح - فلفل
ملعقة كبيرة كارى
2 كوب ارز
نصف كيلو جمبرى مقشر ومغسول

الطريقة

نحمر البصلة فى الزيت إلى أن يصفر لونها قليلاً
ثم نضيف الثوم ثم الجمبرى و البهارات
ونقلب إلى أن يصبح الجمبرى برتقالى اللون و نقلب قليلاً ثم نضع الرز
ونقلبهم معاً جيداً إلى أن تختلط كل المقادير مع الرز نضيف حوالى كوبايتين ماء أو أكثر حسب نوع الرز ونتركه يتشرب الماء ثم نوطى النار ونتركه يستوى حوالى ثلث ساعة بنفس طريقة الارز العادى وبالهنا و الشفا

عند التقديم

نضع الارز فى طاجن او سلطانية او طبق غويط ونكبسة كويس وبعدين نقلبه حيبقى شكلة حلو وممكن نجملة بوحدات من الجمبرى المسلوقة بقشرة

إرسال تعليق

0 تعليقات