وصفات - فى اول الصفحه

دجاج بالطريقة التركيه


المقادير و الطريقه


نجيب افخاذ الدجاج ونغسلها كويس بالملح والدقيق وبعدين نتبلها
التتبيله
ملح
فلفل
جوزة الطيب
قرفه
شطه
جنزبيل
نص ليمونه
ونسيب الفراخ فى التتبيله على الاقل ساعه
بعد كده نجيب حله ونحط فيه زيت ونحط بصله مقطعه حلقات
ونقلبها لحد لما تصفر ونضيف 2 ملعقه كاتشب + 2 ملعقه صويا صوص
وبعد ذلك نضيف الفراخ وورق لورا وحبهان ونغطى الحله لمده ربع ساعه على نار متوسطه
نسيت اقولكم ابل كل ده نكون عجنين العجينه علشان تخمر
كوب دقيق وملعقه لبن بودره و2 ملعقه زيت زيتون وخميره وربع ملعقه ملح
نجيب الفراخ نحطها فى البرام ونفرد العجينه عليها كغطاء للبرام ونسيبه شويه لحد لما تخمر
ندهن الوجه بالبيض ونرش زعتر او حبه البركه
وندخلها الفرن 1/3 ساعه فى الرف الوسط
وبالهنا والشفا

إرسال تعليق

0 تعليقات