وصفات - فى اول الصفحه

شيش طاووق


المقادير

كيلو صدور فراخ

التتبيله

عدد 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
و2 ملعقة كبيرة خل
و2 ملعقة كبيرة خل بالسميك
و2 ملعقة كبيرة معجون طماطم
و2 كوب زبادي
و1 ملعقة كبيرة بابريكا - فلفل حلو
و1 ملعقة صغيرة ملح
و4/1 ملعقة صغيرة فلفل اسود
و2/1 ملعقة صغيرة كركم
و1 ملعقة صغيرة كزبرة ناعمة
و1 ملعقة صغيرة كمون ناعم
ملعقة صغيرة شطة
و1 ملعقة صغيرة زنجبيل مطحون

الخضراوت

حبة متوسطة فلفل احمر حلو مكعبات
حبة متوسطة فلفل اخضر حلو مكعبات
حبة متوسطة فلفل اصفر حلو مكعبات
طماطم مقطعه ارباع
بصل ارباع

للتقديم

خس أو بقدونس مفروم

الطريقه

قطعي الفراخ إلى مكعبات
أحضري كيس نايلون ضعي الزيت والخل وخل البلسمك ومعجون الطماطم والزبادي والبابريكا الملح والفلفل والكركم والكزبرة والكمون والشطة والزنجيل
أضيفي قطع الفراخ أقفلي الكيس جيدا
و حركيه لتتغطى قطع الفراخ بالخليط تماما
ضعي الكيس في طبق ثم ضعيه في البراد طوال الليل
مع تحريك الكيس لتقليب المكونات في داخله من وقت لآخر
طلعي الفراخ وحطيها بتتبيلتها علي النار لحد ما تستوي وكمان شوحي الخضار شويه
وزعي قطع الفراخ و مكعبات الفلفل الملون والطماطم و البصل بالتبادل في أسياخ خشبية
جهزي صينيه وعلفيها بالفويل
وحطي عليها الاسياخ ودخليها الفرن تحت الشوايه لحد متحمر
وقلبي على جميع الجهات و تتحمر الخضروات
والصوص اللي هيطله من الفرخ بعد السوي زوديلها شويه زيت
بتجيبي فرشاه و تدهني الاسياخ اللي هتدخل تحت الشوايه عشان الفراخ تلمع و متنشفش منك
ضعي الخس أو البقدونس المفروم في طبق تقديم
و وزعي الشيش طاووق عليه و قدميه مباشرة
ا

إرسال تعليق

0 تعليقات