طريقة عمل السمك السنجارى

Posted by Amira Fayed on September 04, 2012 with No comments




المقادير

كيلو سمك بورى
و4 ثمرات طماطم
و3 ثمرات فلفل رومى
و3 بصلات مقطع حلقات
و2 ملعقة كبيرة ثوم مفروم
حزمة كزبرة و بقدونس
ملعقة كمون
ملعقة فلفل اسود
ملعقة شطة
و3/1 كوب عصير ليمون
و3/1 كوب زيت زيتون او ذرة
ورق فويل






الطريقة

نقوم باحضار السمك المنظف ونقوم بعمل فتحة فى الظهر بحيث يصبح مفرود تماما
نجهز جميع مكونات الحشوة و يتبل السمك بنصف الكمية
نحضر صنيية و نبطنها بـ ورق الفويل (او شرائح بطاطس) ونضع السمك
و عليه باقى التتبيلة موزعة بطريقة جيدة و ندخله الفرن لمدة 45 دقيقة
وقبل اخراجه نصب الزيت و ليمون فوق الوجه ويقدم مع الارز

و بالهنا و الشفا
Reactions: