طريقة عمل السمك السنجارى





المقادير

كيلو سمك بورى
و4 ثمرات طماطم
و3 ثمرات فلفل رومى
و3 بصلات مقطع حلقات
و2 ملعقة كبيرة ثوم مفروم
حزمة كزبرة و بقدونس
ملعقة كمون
ملعقة فلفل اسود
ملعقة شطة
و3/1 كوب عصير ليمون
و3/1 كوب زيت زيتون او ذرة
ورق فويل






الطريقة

نقوم باحضار السمك المنظف ونقوم بعمل فتحة فى الظهر بحيث يصبح مفرود تماما
نجهز جميع مكونات الحشوة و يتبل السمك بنصف الكمية
نحضر صنيية و نبطنها بـ ورق الفويل (او شرائح بطاطس) ونضع السمك
و عليه باقى التتبيلة موزعة بطريقة جيدة و ندخله الفرن لمدة 45 دقيقة
وقبل اخراجه نصب الزيت و ليمون فوق الوجه ويقدم مع الارز

و بالهنا و الشفا

Reactions:

0 comments:

Post a Comment