وصفات - فى اول الصفحه

التزيين بالشوكولاتة


صبي الشوكولاته علي ورق زبده وبقطاعه مدوره اعملي قرص شوكولا
وفي ورقه تانيه ارسمي الشكل اللي تحبيه بالشوكولاته
وبعد ما تنشف بتلزقيها غلي دايره الشوكولاته بشوكولاته سايحه زي مانتي شايفه


من أجمل وأشهى الأشياء الي بنزين فيها الكيك والجاتوه - هي الشوكولاتة
سواءً كانت مبشورة - مقطعة - شرائح - رقائق - بأشكال معينة
كل نوع بيضفي شكل جميل على الكيكة


واليوم عندنا مجموعة من الصور
بتقدم بعض الأفكار الجميلة لاستخدام الشوكولاتة في تزين الكيك


طريقة إذابه الشوكولاته بالطريقة الصحيحة


الطريقة الأولى

بواسطة حمام مائي
يقصد به أستخدام قدر كبير به ماء يغلي
وبداخله قدر أصغر منه توضع به قطع الشوكولاته


الطريقة الثانية

بواسطة المايكرويف
إما عن طريق وضع قطع الشوكولاته
في إناء متخصص لذلك
ومن ثم إذابتها
أو عن طريق أكياس المايكرويف
ذوبيها - أجمعيها في ركن من الأركان
قصي طرف الكيس فتحة صغيرة جداً واستخدميها في التجميل

معلومة

إذا كانت الشوكولا غير محلاة أضيفي السكر
إذا أردتي إعطائها مزيد من الليونة واللمعة أضيفي قليل من الزبدة



عمل وحدات ( أشكال ) من الشوكولاتة

بهذه الطريقة ممكن نصمم وحدات الشوكولاتة

لتزيين الحلويات من فوق

في البداية
بنحضر ورق الشمع
أو ورق الزبدة
Wax paper

وبعدين بنستخدم أقماع مصنوعة من ورق الزبدة
وبنملأها بالشوكولاتة الذائبة

إذا كنتي متمكنة من عمل الأشكال بنفس الحجم والشكل
شكلي الشوكولاتة على ذوقك
واتركيها لحد ما تجمد
ونكون حصلنا على شكال جميلة




أما إذا كنتي غير متمكنة
ممكن ترسمي الأشكال على جهة من ورق الزبدة وتقلبيها
وتمشي بالشوكولاتة على الخطوط والأشكال اللي رسمتيها
وكده بيصير عندك أشكال مرتبة ومتساوية


وممكن تعملي فراشات بسيطة بهذه الطريقة أيضا

بترسمي الأشكال على ارواق صغيرة
وبتمشي عليها بالشوكولاتة
وبعدين بتستخدمي القالب الخاص بالكيك الصغير عشان تعطيع انحناءة خفيفة


وبعد ما يجمد أزيلي عنها الأوراق
وبيكون جاهز للتزيين


وممكن تعملي هذا الشكل باستخدام أنبوب


والمجال هنا مفتوح لأي أي شكل بتحبيه
بس ارسميه على ورق الزبدة
وامشي فوقها بالشوكولاتة الذائبة وانتظريها لحد ما تجمد وزيني

🌿 🌿 🌿 🌿 🌿

الطريقة الثانية

الشوكولاتة على شكل ورق الشجر


وهذه الطريقة تتم بمساعدة ورق الشجر
بتحضري أشكال من أوراق الشجر اللي بتعجبك
وباستخدام فرشاة قومي بدهن الأوراق بالشوكولاتة وبعد ما تجمد أزيلي عنها الأوراق وستحصلي على شكل الأوراق ونقشتها



وزيني على كيف كيفك


الطريقة الثالثة

رقائق ولفائف الشوكولاتة

رقائق الشوكولاتة ممكن الحصول بعدة طرق
لو كانت الشوكولاتة اللي بتستخدميها عبارة عن قطع جامد
فإما بنستخدم قشارة البطاطا أو المبشرة بالشفرة الكبيرة
ويراعى في هذا النوع إنك تطلعي الشوكولاتة من الثلاجة قبل بفترة حتى تطرى ويسهل بشرها أو عملها بالقشارة




أو ممكن لو كانت الشوكولاتة المستخدمة ذائبة إنك تدهنيها على سطح مستو مثل الصورة

وبعد ما تجمد بتبدأي بعمل الرقائق باستخدام الأداة الموضحة في الصورة أو السكينة أو أي أداة ممكن تحقق المطلوب



وممكن عشان ما تتكسر معاك اللفائف بالذات
ممكن تنقليها باستخدام أعواد الأسنان

وممكن تطبقيها على الشوكولاتة البيضاء كمان



أما الشوكولاتة المبشورة ممكن تحضريها بسهولة
يا إما باستخدام المبشرة على الشفرة الناعمة أو باستخدام السكين


الطريقة الرابعة

هذه الطريقة في التزيين تتم باستخدام أوراق خاصة
مرسوم عليها نقوش بارزة عبارة عن
كاكاو زبدة وألوان غذائية
ندهن فوقها الشوكولاتة الذائبة ولما تجمد وننزع عنها الورق
بيتنتقل النقش بالألوان على الشوكولاتة

وهذه الطريقة بتعطيك شكل جميل وجديد وجذاب على الشوكولاتة كإنها جاهزة
واسم هذه الأوراق بالانجليزي
(chocolate transfer sheets)




والنتيجة


وممكن تستخدمي قطاعات البسكوت اللي عندك
وتشكلي الشكل اللي بيعجبك على الأوراق

وممكن تستخدمي طرق عديدة لتشكيل الشوكولاتة حسب احتياجك




إرسال تعليق

0 تعليقات