وصفات - فى اول الصفحه

الشطه الصينيه


الشيف أسامه السيد

المقادير

نصف كيلو شطه حمراء قرون صغيره
ربع كيلو فلفل احمر رومي
ثلث كيلو فلفل اخضر رومي
ربع كيلو بودرة شطة حمراء
100 جم فلفل اسود وابيض
4 ثمرات طماطم متوسطة الحجم
2 م-ص صلصة طماطم
1 ملعقة صغيرة ملح
1 كوب من الزيت النباتي
3 فصوص ثوم مدقوق

الطريقة

طريقه عمل الشطه الصينيه

يتم تقطيع ثمرات الفلفل الي اجزاء مربعة صغيرة الحجم
يزال عنق قرون الشطه الحمراء
تغسل الطماطم و تقطع الي مكعبات صغيره الحجم بنفس حجم الفلفل
ومن ثم يتم قلي قرون الشطه الحمراء في قليل من الزيت
ثم يضاف اليها الفلفل ويترك جانبا
يجهز قدر اخر و يوضع به القليل من الزيت ويضاف اليه الثوم
ويترك علي نار متوسطه الحراره حتي يذبل
ثم تضاف صلصه الطماطم والطماطم المقطعه والفلفل والشطه والفلفل الاسود الي الثوم ويقلب جيدا
ومن ثم تحفظ الشطه الصينيه في برطمانات
وتقدم الشطه الصينيه

        

إرسال تعليق

0 تعليقات