وصفات - فى اول الصفحه

تجميد الخضروات والفاكهه


حفظ البامية

هاتي البامية اللي إنتي عايزة تجمديها واغلسيها كويس
وبعد كده حطيها في مصفاه علشان تتخلص من أي ميه فيها

بعد كده هاتي السكينة وابدئي في تقميع البامية بإنك تشيلي الجزء العلوي منها بشكل هرمي
واوعي تقطعيها من النص أو من الطرف لأن ده ممكن يخليها تنزل العصارة اللي فيها

بعد كده اغلي ميه وحطي عليها نصف ليمونة ومعلقة ملح
بعد كده حطي فيها البامية لمدة خمس دقائق
وبعد كده شيليها من الميه المغلية وحطيها في مصفاة
وافتحي عليها الحنفية بميه باردة بعد كده سيبيها شوية علشان تصفي الميه اللي فيها

بعد ما تتأكدي إنها مبقاش فيها ميه نهائي هاتي كيس نايلون وحطي فيه البامية بس خدي بالك
وإنتي بتحطيها إنك تفرغي الكيس من أي هواء بعد كده اقفلي الكيس كويس وحطيه في الفريزر


حفظ البسلة والفاصولياء

هاتي البسلة وفصصيها واغسليها كويس وحطيها في المصفاة
بعد كده هاتي حلة كبيرة فيها ميه وضيفي ليها معلقة كبيرة ملح
وسيبي الميه تغلي على النار بعد ما تغلي ضيفي إليها البسلة
وسيبيها لمدة 5 دقائق بعد كده حطيها في المصفاة
واغسليها على طول بميه باردة من الحنفية
وده علشان تحافظي على لونها الأخضر وعلى القيمة الغذائية اللي فيها
بعد كده سيبيها شوية علشان تصفي الميه اللي فيها

بعد ما تتأكدي إن مابقاش فيها ميه نهائي هاتي كيس نايلون وحطي فيه البسلة
بس خدي بالك وإنتي بتحطيها إنك تفرغي الكيس من أي هواء
بعد كده اقفلي الكيس كويس وحطيه في الفريزر
ونفس الشيء مع الفاصولياء





حفظ الفلفل والقرنبيط والجزر

ممكن تشيلي الفلفل الرومي بالتجميد
عن طريق إنك تغسليه وتقطعيه شرائح طويلة أو مكعبات
وتحطيه في أكياس نايلون وبعد كده تحطيها في الفريزر
ونفس الشيء ده هتعمليه مع القرنبيط والجزر




حفظ الطماطم

لو كانت الطماطم طرية يبقى اغسليها كويس
وبعد كده قطعيها واضربيها في الخلاط لغاية ما تبقى عصير
بعد كده صفيها وحطيها في أكياس نايلون ناشفة
وحطيها في الفريزر لحين الاستخدام

لكن لو كانت الطماطم جامدة
يبقى حطيها في مصفاه وحطيها في التلاجة زي ما هي



تجميد الأعشاب

سيدتي ... يمكنك تجميد الأعشاب الطازجة بوضعها داخل مكعبات ثلج
ترص داخل اكياس بلاستيكية حتي يمكنك استخدامها عند الحاجة بعد



طرق الإحتفاظ بالثوم طازج 

عزيزتي .. إذا كنتِ تودين الإحتفاظ بالثوم طازجاً - دون أن يفسد - فلا داعي للقلق
يقدم لكِ خبراء التغذية طريقة جيدة وسهلة لحفظه
وهي تجميده في الفريزر وإليكِ الطريقة

قشري كمية كبيرة منه
افرميه حتى يصبح ناعم ثم ضعيه في قوالب الثلج الصغيرة
ضعيه في الفريزر حتى يجمد
ثم انزعيه من قوالب الثلج واحتفظي به في كيس بلاستيك ويجمد لحين الاستعمال




حفظ الكريز

المقادير

تقريبا كيلو كريز منظف ومنشال منع العرق
والبزر اذا احببت ان تشيليه ممكن بالة مخصصة ولكن اذا لم تتواجد مش مهم
نصف كيلو سكر ماء حسب الحاجة
عصير ليمون

الطريقه

نغلي السكر والماء مع عصير الليمون غليان
ولكن ليس كثيرا حتى لا يصبح شربات سميك
نضع الكريز في المرطبان ونصب فوقه الماء المغلي ونغلقه
ونضع المرطبان في حله فيها ماء تغمر المرطبان او نصفه حوالي الخمس دقائق
ومن ثم نقلب المرطبان على فمه
ونتركه في الماء الغالي حوالي الخمس دقائق ايضا
سوف تلاحظين ان الهواء بدء يخرج من المرطبان
بعد ان تري انه لم يعد يخرج الهواء تاخذيه وتحتفظي فيه بمكان وليس بالتلاجه
وتستطيعي استخدامه في الشتاء لتزيين الحلويات

والماء الموجودة فيه ايضا تستخدم لتسقية الكيك ايضا لانه تكون اخذتمن طعم الكرز
وقد تلاحظين احيانا انواع الكرز تختلف حيث يتغير لونه في الماء او يفقد اللون
وهذا ليس دليل خطءفي الحفظ وانما من نوع الكرز

وهذا لا يدل انه فاسد او غير صالح
وتستطيعي الاحتفاظ بهذه الطريقة بانواع مختلفة من الفواكه
كالاناناس والاجاص والكيوي اما الفريز لا ينجح الاحتفاظ به بهذه الطريقة
ولكن يمكن ان تحتفظي به كمربى دون ان تفرمي الفريز ولكن لا يبقى على شكله



طريقة حفظ ورق العنب

هناك اكثر من طريقه ممكن تختارى الاى بتناسبك

قومي بغلى كمية كافية من الماء المضاف إليه زيت الذرة أو الزيتون مع اسقاط
ورق العنب فور غليان الماء وبعد إطفاء شعلة البوتاجاز
عليكِ مراعاة الا يظل ورق العنب بالماء أكثر من دقيقة واحدة حتى لايتغير لونه ونكهته
ثم ضعيه فى إناء به ماء بارد ثم صفيه واحفظيه فى أوانى زجاجية محكمة الغلق بداخلها ماء وملح

ريقة حفظ ورق العنب الطازج بدون ثلاجه
احضري كميه من ورق العنب الطازج ومنشفه اومناديل ونشفيه حبه حبه وحطي
مجموعه فوق بعضها ولفيه على شكل اسطواني ودخليه في قاروره المويه
البلاستيك الصغيره مع مراعاة ان لايترك فراغات في العلبه والا دخل الهواء
وفسد وتقفل وتوضع في مكان مظلم الى حين الاستخدام

أو

هاتي ورق العنب واغسليه كويس وبعد كده حطيه في ميه مغلية لمدة 3 دقائق
وشيليه منها وحطيه في مصفاة يصفي ميته ويبرد
بعد كده لفيه في فوطة ناشفة وحطيه في أكياس نايلون
بس برضه اتأكدي إن الكيس مفيهوش أي أثر للهواء وبعد كده حطيه في الفريرز

أو

ببساطة افرزى اوراق العنب و رتبيها حسب حجمها امسحى الاوراق بمنديل عادى
ناشف لازالة اى غبار من عليها - ضعيها داخل حفاظة بلاستك او حتى اكياس نايلون و احفظيها فى الفريزر
عند الاستخدام اخرجيها من الفريزر و ضعيها فى ماء ساخن و اغسليها ستكون
جاهزة للاستخدام و ستبقى محافظة على تماسكها



سؤال عن حفظ الطعام المجمد

تواجهني مشكلة في حفظ الطعام بالفريزر
فإذا قمت بلفه بالبلاستيك لحمايته
إما أن يتفكك البلاستيك أو يمتص رائحة من المحفوظات الأخرى بالفريزر
وكذلك صعوبة التعرف على ما قد تم تجميده
فهل هناك من نصيحة أو حل ؟

في البداية نبدأ من حيث انتهى السؤال
أولا يجب لف الطعام في ورق يمكن الكتابة عليه بوضوح ثم لفه بالبلاستيك
ولكن يوضع في الاعتبار اختبار نوع البلاستيك وعدد رقاته وحسب المسام الموجودة به
وللتعرف على ذلك يمكن وضع ورق البلاستيك فوق ورقة بيضاء ثم نكتب عليها
فإذا تسرب الحبر للبلاستيك فمن الأفضل البحث عن نوع أخر أو لفه اكثر من مرة بالبلاستيك
ويراعى نقل الطعام المجمد من الفريزر إلى الثلاجة قبل استخدامه بيوم حتى يفك تحت درجة حرارة صحيحة
وإذا واجهتنا مشكلة تغير اللون والنكهة قليلا
فيمكن استخدام الطعام بإضافة صلصة أو عمل طاجن لإضافة نكهة جديدة إليه


ويجب اتباع الجدول التالي عند حفظ الطعام مجمدا

تحفظ اللحوم لمدة ثمانية اشهر
تحفظ الطيور لمدة ستة اشهر
يحفظ اللحم المفروم والسجق لمدة ثلاث شهور
تحفظ الأسماك من ثلاث إلى أربع اشهر
ويراعى حفظ الطعام في عبوات صغيرة حتى لا نعيد تجميدها وهذا غير مفضل 

إرسال تعليق

0 تعليقات