وصفات - فى اول الصفحه

طاجن اللحم بالقاورمه

المقادير

 كيلو لحم بتلو مقطع مكعبات صغيرة
و1/2 كيلو بصل قاورمة - البصل الصغير مقشر ومغسول
و2 كوب عصير طماطم
و3 ملاعق زيت زيتون
ملح - فلفل اسود
ملعقه صغيره بهارات مشكله
رشه حبهان مطحون
و2 فص ثوم مفروم

الطريقة

 تحضري طاسه وتضعيها علي النار حتى يسخن وضعي فيها الزيت
ثم تضعي فيها البصل القاورمة
وتحمري البصل حتى يصبح لونه بني
 تنشلي البصل من الطاسه
وتضعي مكانه اللحمة المكعبات وتحمريها حتى يتغير لونها
ويصبحا ايضا بني يعني لما تنزل ميتها وتشربها وتجف
 بعد كده تضعي البصل مره تانية علي اللحمة
و بضعيهم في طاجن وتقلبيهم جيدا.
بعد كده تضيفي عصير الطماطم وجميع التوابل والحبهان
علشان تخلطيهم مع الثوم وتضعيهم علي القاورمة
 تترك في الفرن حتى تنضج اللحمة
وبعد ما تتاكدي ان اللحمة استوت ضعي رشه تانيه من التوابل مع الثوم
ثم ضعي القاورمة تحت الشوايه حتي يحمر لونها من فوق وبعد كده خرجيها

إرسال تعليق

0 تعليقات