وصفات - فى اول الصفحه

طريقة عمل لحمة الرأس بالفتة

طريقة عمل لحمة الرأس بالفتة


المقادير

رأس خروف
1/4 كيلو بصل
2 فص حبهان
ملح وفلفل
1/4 كيلو جزر
حزمه كرفس
مقدار من الارز الناضج
مقدار من صلصه الخل والثوم
عيش بلدي ناشف او محمص

مقادير صلصه الخل والثوم

رأس ثوم
فنجان كبير خل
ملح وفلفل
2 ملعقه سمن
فنجان شوربه السلق
ملح وفلفل
تعمل صلصه الخل والثوم وتترك لوقت التقديم

الطريقه

تنظف الرأس جيدا ثم تقطع وتنزع منها اللسان والمخ
وتغسل بالملح مع العنايه التامه بنظافه الانف وحفرتي العينين
توضع الرأس والخضر بعد التنظيف وكذا الحبهان والكرفس والملح والفلفل في حله
وتغطي بالماء ويترك علي النار حتي تسلق وتنضج وترفع من علي النار
يقطع العيش قطعا صغيره ويوضع في صينيه دائريه
نضيف نصف الشوربه علي العيش وهي ساخنه
يرش الخليط السابق (الفته بالارز )بصلصه الخل والثوم
توضع الرأس فوق صينيه الفتة وتقدم ساخنه

(إما تخلي الرأس تماما من العظم او تقدم كما هي)

إرسال تعليق

0 تعليقات