وصفات - فى اول الصفحه

المندي باللحم



المقادير

عدد 3 كوب ارز بسمتي
و3 ملعقة كبيرة سمن
و2 حبة متوسطة بصل مفروم ناعم
عود قرفة
و6-8 حبات قرنفل صحيح
و8 حبة حبهان صحيح
و2-3 ورق غار
و2 ملعقة ملح صغيرة
و3 حبة متوسطة طماطم مفرومه
و2-4 قرن فلفل اخضر
و4 اكواب ونص كوب مرق او ماء ساخن
زند ضاني بالضلوع

للحم

نص ملعقة صغيرة هيل مطحون
 ملعقة ونص صغيره بهارات مشكلة
ملعقة صغيرة ملح
ربع ملعقة صغيرة فلفل اسود مطحون
نص ملعقة صغيرة فلفل احمر حلو بابريكا
نص ملعقة صغيرة قرفة مطحونة
ملعقة كركم
نص ملعقة لومي مطحون
نص ملعقة صغيرة كزبرة جافة
و2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
و4 ملاعق كبيرة عصير ليمون
تخلط بهارات اللحم ويدهن الزند جيدا بهم

الطريقه

شوحي البصل والسمنة وقلبيهم ثم اضيفي اهم الرز وقلبيهم ثم اطفي عليهم
ضعي 2 حبة طماطم وقلبيهم واضيفي الشوربه للرز الابيض
كل كوب له كوب ونص شوربه
اضيفي زعفران شويه كم خيط علي الوش علي الارز
بعدين اضيفي البهارات الصحيحة وقرون الفلفل
وانقليهم لطبق فرن كبير ولفيهم جيدا بورق زبده ثم ورق فويل
وخرميه كذا خرم لطلوع البخار ونزول نكهه اللحم علي الارز
نجيب ورقه زبده تانيه ونضعها فوق الورقة الفويل الي علي الصينية الي خرمناها ونضع عليها اللحم
وبعدين غطيتهم كلهم بورقة فويل تاني يعني اللحم والارز بالفويل طبعا بعد وضع ورق زبده داخله
حمي الفرن ودخلي الصينيه والفرن عالي لمدة ربع ساعة
ثم خفضي النار واتركيه من ساعة ونص الى ساعتين ليتم نضجه
انزعي ورقة الالمنيوم اللي فوق وبحمر اللحم علي حراره الفرن
حمي قطعتين فحم ولما يحمروا جدا حطيمهم على ورقة القصدير المخرمة واللحم موجود طبعا
واقفليهم بسرعة ليصبح في طعم اللحم ريحه الفحم والرز كمان
ممكن تلوني بعض الارز باللون الاحمر للزينه ولكن لا تكثري

إرسال تعليق

0 تعليقات