وصفات - فى اول الصفحه

روستو من اللحم البتلو


المقادير

 كيلو لحم احمر بتلو
و4 ملعقه كبيرة سمن
و1/2 كيلو بطاطس صغيرة الحجم
و1 كوب عصير طماطم
ملح وفلفل وجوزة الطيب
و1/2 كيلو طماطم صغيرة الحجم مقطعه
و1/2 كيلو بصل قاورمه
و6 فصوص ثوم

الطريقه

تغرز اللحم بفصوص الثوم والملح والفلفل ومبشور جوزة الطيب
تسيح السمن ويحمر البصل واللحم حتى يحمر لونه من جميع الجهات
مع اضافة قليل من عصير الطماطم على اللحم حتى يتم تسبيكها
يضاف الماء تدريجيا حتى يقرب اللحم من النضج يستغرق نضج اللحم من ساعه ونصف الى ساعتين
تسلق البطاطس وتقشر ثم تحمر فى السمن وتضاف الى اللحم قرب نضجه
عند تمام النضج تغرف فى طبق التقديم ويرص حولها البطاطس والبصل والطماطم
ويرش على الوجه قليل من البقدونس المفرى
يمكن تقديم هذا الطبق بتقطيع اللحم الى قطع متوسطه الحجم
 وتحميرها مع البصل وتتبل بالملح والفلفل

إرسال تعليق

0 تعليقات