وصفات - فى اول الصفحه

سلطه بابا غنوج


المقادير

ربع كيلو باذنجان أسود كبير
نصف كوب طحينه وبقدونس مفرى
ثلاثه ملاعق زيت
أربعه ملاعق كبيره من الخل
ثلاثه فصوص ثوم وملح وكمون وشطه حسب الرغبه

الطريقة

يشوى البذنجان و يدق ناعما
يدق الثوم مع الملح والكمون ويضاف إلى الطحينه ويقلب
يضاف الباذنجان وقليل من الشطه ويقلب جيدا ويزين بالبقدونس

للى بيحب سلطة بابا غنوج ممكن تشوى الباذنجان كمية يعنى كيلو او اكتر بدل ما تشوى واحدة او اتنين كل مرة

وبعدين تقشرى كل الباذنجان بعد ما يطلع من الفرن ويبرد طبعا
وتقسميه وجبات يعنى مثلا لو كان حجمه كبير يبقى كل واحدة لوحدها فى كيس بعد ما تتقشر وتتحط فى الفريزر
وبعد كده لو عاوزة تعملى بابا غنوج والباذنجان مش متوفر فى السوق ممكن تطلعى من الفريزر
وتعملى عليها باقى مكونات سلطة البابا غنوج الطحينة والليمون وكل الباقى وكانك لسه عاملاه طازة
وعلى فكرة لما بيتحفظ فى الفريزر الباذنجان فقط بدون اى حاجة عليه
بتكون نتيجته احسن كتير من انه يتحفظ بابا غنوج جاهز

إرسال تعليق

0 تعليقات