وصفات - فى اول الصفحه

لحم بالزبادى والبهارات

 

 
المقادير
 
ك مكعبات ضآن
كوب ونصف زبادى
عصير ليمونه
ملعقة صغيرة ملح
ملعقتان زيت ذرة
بصلتان شرائح رفيعه
ملعقة كارى
ملعقتان صغيرتان كمون
و400 جم طماطم مفرومه
فلفل احمر
 و250 جم ارز بسمتى
و6 اكواب ماء مغلى
و3 ملاعق كزبرة خضراء مفرومه
ملعقة صغيرة بهارات
 
الطريقه
 
 ينقع اللحم فى الزبادى والملح والليمون
 ويوضع خمس ساعات فى الثلاجه
 يحمر البصل فى الزيت فيضاف البهارات والطماطم والشطة وخليط اللحم والكارى
ويغطى حتى النضج فيضاف الكارى والكزبرة
 يوضع الارز فى الماء المغلى
وبعد الغليان يستمر يغلى ربع ساعه بدون تغطية الاناء
حتى يصبح هشا فيقدم مع اللحم
 
 

إرسال تعليق

0 تعليقات