وصفات - فى اول الصفحه

بسكويت الزنجبيل

 
 

المقادير

عدد 2 و 1\2 كوب دقيق
و1 كوب سمن نباتى بدرجة حرارة الغرفه
( ممكن 1\2 كوب زبده لينه و 1\2 كوب سمن )
و1 كوب سكر بنى فاتح
 ( استخدمت سكر عادى و ضفت له 1 و 1\2 ملعقه كبيره عسل اسود )
و1\2 كوب عسل اسود
و2 ملعقه صغيره ممسوحه بيكربونات الصودا
و1 ملعقه صغيره زنجبيل ناعم
و1 ملعقه صغيره قرفه
و1 ملعقه صغيره حبهان ( هيل ) ناعم
و1\2 ملعقه صغيره قرنفل ناعم
و1\2 ملعقه صغيره ملح
و1 بيضه - فانيليا

الطريقه
 
 نسخن الفرن على 180 م
 ننخل الدقيق مع المكونات الجافه كلها
 نخفق السمن مع السكر حتى يصبح الخليط فاتح و هش
 نضيف البيضه و الفانيليا و نستمر فى الخفق ثم نضيف العسل و نخفق ايضاً
 نضيف خليط الدقيق و نقلب حتى يتجانسوا
 نحضر صوانى قصيرة الحافه و ندهنها و يفضل وضع ورقة زبده ايضاً
و نأخذ مقدار ملعقه صغيره من العجين
 و نضعها كوره فى الصينيه مع مراعاة ترك مسافة بين كل واحده و الاخرى
 و يمكن رش قليل من السكر الخشن على كل واحده - اختيارى 
 يخبز من 10 : 12 دقيقه و بعد خروجه من الفرن يترك دقيقه
 ثم يرفع بواسطة سكين عريض على شبك حتى يبرد تماماً
و بالهنا

إرسال تعليق

0 تعليقات