وصفات - فى اول الصفحه

طاجن سمك بالفلفل الاخضر


المقادير

نصف كيلو سمك بورى كبير
عود بصل اخضر
4 فصوص ثوم
ملعقه كبيرة كزبرة خضرا مفرومه
3 ملاعق كبيرة زيت ريتون
ليمونتان
5 حبات فلفل اخضر
ملعقه كبيرة خل

الطريقه

يغسل السمك جيدا ينقع الطاجن فى الماء البارد
لعمل الحشو يقطع البصل ناعم جدا ويفرم الثوم
ويحمر فى الزيت لمدة خمس دقائق
تضاف الكزبرة الخضراء ويحمر ثانية المدة 3 دقائق
توضع حبات الفلفل فى الشوايه مع التقليب حتى تصبح طريه
ثم تقشر وتزال البذور وتقطع صغيرا
تبشر ليمونه ويخلط مبشورها مع الفلفل وخليط البصل والثوم وبتبل بالملح والفلفل
تحشى السمكه بالخليط وتفرد فى الطاجن ويعصر عليها الليمون
ويصب فوقها الخل ثم تطهى فى الفرن لمدة ساعه او اقل حسب النضج
وتقدم مع البطاطس الصغيرة المسلوقه والسلطه الخضراء


إرسال تعليق

0 تعليقات