طريقة عمل البقسماط المصري

 
 
 
المقادير

كيلو دقيق
و1/2 كوب لبن دافئ
و1/2 كوب زيت
قطعةخميرة
2ملعقة كبيرةسكر
ملعقة صغيرةينسون
وشوية سمسم
و1/2 كوبماء دافئ

التحضير

نضع جميع المقادير على بعض ونعجنهم جيدا
ونترك العجينة حتى تخمر كويس اوى ساعة او اكتر
نحضر الصاج ويدهن بقليل من الزيت ونقطع البقسماط دايرة صغيرة
ثم نبرمها لتعطي شكل البقسماط
نترك الصاج لمدة 20 دقيقة حتى يخمر مرة ثانية
 وفى الوقت ده نشعل الفرن ونتركه حتى يسخن
الطبخ

ندخل الصاج الفرن ونضعه تحت ونهدى النار جدا عليه
ونشغل الشوايه ايضا ونهديها جدا
حتى تستوى ويصبح لونها اللون المفضل لنا


Reactions:

0 comments:

Post a Comment