وصفات - فى اول الصفحه

الباستا الايطالية

الباستا الايطالية

من المطبخ الايطالى

المقادير

500 جرام باستا ( مكرونه) اى نوع
500 جرام لحم مفروم
5 حبات طماطم
5 حبات مشروم او اكثر حسب الرغبه
معلقه كبيره Organo ودا نوع من الزعتر بس مش مطحون
فص ثوم
3 بصلات متوسطين الحجم
معلقه شاى فلفل اسود
ملح حسب الرغبه
5 معالق كبيره صلصه المكرونه
200 جرام جبن موتزريلا
4 الى 6 معالق جبن سائل
علبتين كريمه حامضه
كوب لبن طازج
1/2 كوب زيت زيتون
اوراق بقدونس طازج للديكور

الطريقه

نسلق المكرونه مع الملح
نقطع البصل ونقليه فى زيت الزيتون
نضيف اللحم ونتركه على النار لربع ساعه حتى ينضج

لصلصه المكرونه

نقطع الطماطم ونضيفه لمده 15 الى 20 دقيقه
حتى ينشف ماء الطماطم مع مراعاه التحريك المستمر
نقطع الثوم ونضيف له الكريمه الحامضه فى زبديه لحالها

ونضيف لها 1/4 معلقه من الـorgano + الملح + الفلفل الاسود + الحليب + الجبن السائل
نرفع المكرونه من النار ونصفيها ونضع لها صلصله المكرونه
نأخذ خلطه اللحم
ونضيف له باقى الـorgano
وملح وفلفل اسود ونخلطهم مع المكرونه على نار هادئه
نقطع المشروم ونضيفه للخليط الى ان يلين ثم نرفعه من النار
نسكب خليط المكرونه فى طبق التقديم ونبشر فوقه الجبنه الموتزاريلا
ثم نصب عليه خلطه الكريمه الحامضه
بعد ذلك نضعه 10 دقائق فى الميكروويف لكى يذوب الجبن
ويقدم


إرسال تعليق

0 تعليقات