وصفات - فى اول الصفحه

جمبري - روبيان - تندوري


المقادير

كيلو من الجمبري (روبيان) الكبير بالقشر
2 كوب من الذبادي
2 ملعقه كبيره من خلطه مصالا
(قرفه - قرنفل - كمون - كزبره - حبهان - جوز الطيب)
ملعقه كبيره من الزنجبيل الطازج المفروم
2 ملعقه كبيره من الفلل الاحمر المطحون
ملعقه صغيره من الشطه المجروشه
4 ملعقه كبيره من زيت الزره
2 حبه من الطماطم الصغيره وشرائح من الشمر للتزيين
ملح وفلفل

الطريقه

يغسل الجمبري ويشق من الظهر بطرف سكين حاد وينظف تحت ماء جار بارد
يخلط الذبادي مع خلطه المصالا والزنجبيل والفلفل الاحمر والشطه و3 ملعقه من الزيت والملح والفلفل
جيدا حتي تتداخل مكونات التتبيله
يتبل الجمبري بالخليط ويترك جانبا لمده ساعه حتي يتشبع من التتبيله
يسخن الفرن علي حراره 180 درجه
يرص الجمبري في صينيه يوضع في الفرن لمده 25 دقيقه او حتي ينضج
في تلك الاثناء يسخن المتبقي من الزيت في مقلاه علي نار متوسطه
تشوح شرائح الشمر لمده خمسه دقائق او حتي تذبل
ترص شرائح الشمر وحبات الطماطم الصغيره علي طبق التقديم وفوقها الجمبري


إرسال تعليق

0 تعليقات