وصفات - فى اول الصفحه

تارت التفاح مع صلصه الكراميل




المقادير

للعجينه

كوب وربع دقيق
و3/4 كوب سكر
وربع ملعقه صغيره ملح
ونص كوب زبده غير مالحه مقطعه مكبات
و2 بيضه كبيره الحجم أو 3 بيضات صغيره

مقادير الحشوه

عدد 6 ملاعق كبيره سكر بنى
معلقه دقيق - لجميع الاغراض
معلقه كبيره قرفه
و6 تفاحات كبيره

مقادير صوص الكاراميل

كوب ونص سكر بنى
و6 ملاعق كبيرة زبدة غير مالحه
كوب ونص كريمه مخفوقه


الطريقه

لعمل العجينه يتم خلط المقادير الجافه معا
الدقيق والسكر والملح






ثم يتم اضافه قطع الزبده المكعبات




وباستخدام الشوكه يتم خلط الزبده مع خليط الدقيق حتى تصبح خشنه




ثم يتم اضافه البيض




ويتم عجن العجينه بواسطه اليدين حتى تصبح عجينه 
ثم ضعى العجينه فى وعاء وغطيها بغطاء شفاف وضعيها فالثلاجه لمده ساعه




لعمل الحشوه

اخلطى السكر والدقيق والقوفه معا فى وعاء




هاتى التفاح وقشريه
ودا اختيارى




قطعى كل تفاحه الى نصفين




وازيلى كل البذور من الداخل كما بالصوره




ثم قطعى كل نصف الى شرائح




ثم ضيفى شرائح التفاح الى خليط السكر والقرفه 
واخلطيهم 




سخنى الفرن لدرجه حراره 180 درجه
ونجيب العجين من التلاجه ونضعه على سطح مرشوش دقيق




وافردى العجين بالنشابه




ونجيب صينيه التارت
ونحط العجين فيها ونفرده كويس
 ونشيل الزياده
بالشكل دا




ونحط شرائح التفاح بشكل دائرى عالحواف




وهكذا نضع شرائح التفاح بشكل دائرى
ثم تخبز لمده ساعه وربع تقريبا




وفى نفس الوقت يتم صنع صلصه الكراميل

نجيب السكر والزبده والقشده
ونخلطهم فى وعاء على نار متوسطه الحراره
مع التقليب المستمر حتى يذوب السكر




ويترك ليغلى حتى يثخن الكراميل 
وهذا يستغرق حوالى 15 - 20 دقيقه

ويسخن قبل التقديم

ملحوظه

يمكن اضافه نص ملعقه فانيليا لاضافه نكهه الى صلصه الكراميل




شكلها بعد خروجها من الفرن




ويتم تغطيتها بصلصه الكراميل عليها




وبالف هنا





إرسال تعليق

0 تعليقات