تارت الكرز

Posted by Amira Fayed on February 25, 2013 with No comments


المقادير

عدد 2.5 كوب دقيق
و2 بار زبدة = 200 جرام
رشة ملح
ملعقه سكر
و 4 ملعقه ماء مثلج
 
للحشو
 
عدد 3 كوب كرز متقطع الى نصفين
تلات اربع كوب ماء 
نص كوب سكر
و2 ملعقه نشا




هتخلطى المكونات جميعا فى العجانة
وبعد كدة هتلاقى العجينة جمدت منك
ف هتجمعيها بايديك و تشكليها زى الكرة




سيبيها ترتاح ساعة على الاقل فى التلاجة او الفريزر




هتسوى الكرز مع الماء و السكر و النشا 




و تسيبيها تتقل شوية




هتقسمى العجينة تلات ارباع للطبقة اللى تحت و ربع للطبقة اللى فوق




هتفردى العجيمة بالنشابة على سطح مرشوش بالدقيق
وتحطيها فى صانية التارت و تخرميها بالشوكة




هتحطى الحشو بعد ما برد طبعا




التلت الاخر من العجينة هتفردييه و تقطعييه بالشكل دة




وتزين بالشكل دا




ممكن تدهنى الوش بصفار بيض مخفوق - اختيارى
و اخبزيها فى درجة حرارة عالية لمدة ساعة الا ربع او اول ما وشها يحمر




تقدم باردة يعنى استنى عليها ساعتين ل تلاتة قبل التقديم


Reactions: