المقادير
عدد 2.5 كوب دقيق
و2 بار زبدة = 200 جرام
رشة ملح
ملعقه سكر
و 4 ملعقه ماء مثلج
للحشو
عدد 3 كوب كرز متقطع الى نصفين
تلات اربع كوب ماء
نص كوب سكر
و2 ملعقه نشا
هتخلطى المكونات جميعا فى العجانة
وبعد كدة هتلاقى العجينة جمدت منك
ف هتجمعيها بايديك و تشكليها زى الكرة
سيبيها ترتاح ساعة على الاقل فى التلاجة او الفريزر
هتسوى الكرز مع الماء و السكر و النشا
و تسيبيها تتقل شوية
هتقسمى العجينة تلات ارباع للطبقة اللى تحت و ربع للطبقة اللى فوق
هتفردى العجيمة بالنشابة على سطح مرشوش بالدقيق
وتحطيها فى صانية التارت و تخرميها بالشوكة
هتحطى الحشو بعد ما برد طبعا
التلت الاخر من العجينة هتفردييه و تقطعييه بالشكل دة
وتزين بالشكل دا
ممكن تدهنى الوش بصفار بيض مخفوق - اختيارى
و اخبزيها فى درجة حرارة عالية لمدة ساعة الا ربع او اول ما وشها يحمر
تقدم باردة يعنى استنى عليها ساعتين ل تلاتة قبل التقديم
0 تعليقات