وصفات - فى اول الصفحه

كفتة الجمبرى بالأرز

كفتة الجمبرى بالأرز


المقادير

كيلو جمبرى صغير او وسط
معلقتان كبيرتان من الارز المدقوق - المطحون
معلقة كبيرة دقيق
معلقة كبيرة بقسماط مطحون
معلقة صغيرة شبت مفرى
معلقة صغيرة بقدونس
4 فصوص ثوم مفرى
بيضتان مخفوقتان
عصير ليمون
كرفس
ملح
فلفل
كمون

الطريقة

اغسلى الجمبرى كويس قوى وقومى بتقشيرة واكيد طبعا انتى عارفة بيتقشر ازاى
هتغسليه كمان مرة بس بعد التقشير
اسلقى الجمبرى وافرمي الجمبرى المسلوق بالمفرمة او الكبة لو عندك
ولو مافيش اى حاجة خالص من دول اهرسية بالشوكة
اخلطى بقى الجمبرى المفروم مع الارز الناعم والثوم والشبت والبقدونس المفرى
تخلطى الخلطة دى مع الملح والفلفل والكمون وعصير الليمون طبعا
هتشكلية بقى على هيئة كرات او اصابع او اشكال انتى بتحبيها وتقلبيها جيدا فى الدقيق
ثم البيض المخفوق المتبل ثم البقسماط وفى الاخر خالص هتقليها فى الزيت
وتقدميها بطريقة جميلة
وبالف هنا وشفا


إرسال تعليق

0 تعليقات