ممبار على الطريقة المصرية

Posted by Amira Fayed on April 16, 2013 with No comments




المقادير 

تقريبا ربع كيلو من امعاء البقر النظيفة والمغسولة جيدا 
و3 كوب ارز
و6 بصلات وسط
ملعقة صغيرة ثوم مفرى
ملح وفلفل
مكعب ماجى
ملعقة صغيرة من الكمون والكزبرة المطحونة
و3 ملعقة كبيرة صلصة مع كوب ماء
و2 ربطة كزبرة خضراء
ربطة بقدونس
ربطة صغيرة شبت او نصف ربطة كبيرة

الطريقة 

نحمر البصل فى قليل من الزيت
ثم نضيف الثوم والبهارات ومكعب مرقة الدجاج ونقلب لبضع دقائق
ثم نضيف الصلصة والماء ونقلب ونترك الخليط ليتسبك على نار هادية
حوالى 5 او 10 دقائق
ثم نضيف الارز ونقلب الى ان يجف الماء تماما ثم نتركه ليبرد
نقطع الكزبرة الخضراء والشبت صغيرا ونضيفه للارز 
نقطع الممبار حسب الحجم اللى تحبيه
نحشى الممبار بخلطة المحشى بواسطة زجاجة ماء قطعتها 
ونترك قليل من الفراغ من الطرفين

ملحوظة
عشان ما يفرقعش فى السلق ممكن نعمل بعض الثقوب بخلة خشب

يتم تفريزه عند هذه المرحلة فى علب بلاستيك 
ويتم اخراجه ووضعه فى الثلاجة ليلة كامله قبل سلقه
نسلقه فى ماء مغلى به حبهان وورق لورا الى ان ينضج
ثم ينشل من ماء السلق ويحمر فى قليل من الزيت والزبدة
ثم يقدم بالهنا والشفا

Reactions: