وصفات - فى اول الصفحه

كنافة الجمبري مع صوص المستردة بالعسل


المقادير

20 حبة جمبري مقشرة ومنظف الظهر مع بقاء الذيل
½ معلقة صغيرة بابريكا
ملح وفلفل أسود
كنافة

مقادير صوص المسطرده بالعسل

ربع كوب مسطرده ناعمة
¼ كوب مسطرده خشنة
2 معلقة كبيرة عسل أكتر أو أقل حسب درجة الحلوة المفضلة
1 معلقة كبيرة مايونيز

الطريقة

لعمل الصوص نخلط كل المكونات جيداً وتترك جانباً
يتبل الجمبري بالباريكا والملح والفلفل الأسود وعصير الليمون
تفرد شريحة من الكنافه بعرض 2 سم ويلف الجمبري بها جيداً
ويتم شد اللفة حتى تثبت في القلي
يلف الجمبري بورق الألمونيوم
ويترك في الفريز ساعتين على الأقل. نخرج الجمبري من الفريزر
ويترك ليذوب مرة أخرى مع عدم إزالة ورق الألمونيوم
يقلى الجمبري في زيت ساخن
ويرش بالقليل من الملح لحظة خروجه من الزيت يقدم مع الصوص

إرسال تعليق

0 تعليقات