كنافة الجمبري مع صوص المستردة بالعسل

Posted by Amira Fayed on April 29, 2013 with No comments


المقادير

عدد 20 حبة جمبري مقشرة ومنظف الظهر مع بقاء الذيل
و½ معلقة صغيرة بابريكا
ملح وفلفل أسود
كنافة

مقادير صوص المسطرده بالعسل 

ربع كوب مسطرده ناعمة
و¼ كوب مسطرده خشنة
و2 معلقة كبيرة عسل، أكتر أو أقل حسب درجة الحلوة المفضلة
و1 معلقة كبيرة مايونيز

الطريقة

لعمل الصوص نخلط كل المكونات جيداً وتترك جانباً
يتبل الجمبري بالباريكا والملح والفلفل الأسود وعصير الليمون
تفرد شريحة من الكنافه بعرض 2 سم ويلف الجمبري بها جيداً
ويتم شد اللفة حتى تثبت في القلي، يلف الجمبري بورق الألمونيوم
ويترك في الفريز ساعتين على الأقل. نخرج الجمبري من الفريزر
ويترك ليذوب مرة أخرى مع عدم إزالة ورق الألمونيوم، يقلى الجمبري في زيت ساخن
ويرش بالقليل من الملح لحظة خروجه من الزيت يقدم مع الصوص
Reactions: