وصفات - فى اول الصفحه

أرانب بالكارى واللوز


المقادير

أرنبان متوسطان
و2 علبه زبادي
و300 جم لوز محمص
بصلتان مفرومتان
فصان ثوم
كارى
و4 ملاعق زيت
قطعة زنجبيل 3 سم مبشورة
عود قرفه
و6 كبش قرنفل
و6 فصوص حبهان
ملعقه كزبرة خضراء مفرومه
ملعقه صغيرة كمون
ملح
فلفل اخضر حار

الطريقه 

يحمر البصل والثوم فى نصف الزيت ثم يضاف الارنب المقطع ويحمر معهم
ثم يضاف الزبادى مع الاحتفاظ بـ3 ملاعق منه ويترك على النار نصف ساعه
يخلط الثوم والزنجبيل والفلفل المفروم والكارى والكزبرة والكمون مع الزبادى 
فى اناء يوضع الزيت المتبقى ومعه الحبهان والقرنفل والقرفه
ثم يضاف الزبادى بالبهارت ويقلب 5 دقائق ويضاف الخليط كله الى الارانب ويتبل بالملح
ويترك حتى النضج فيضاف له اللوز ويرش بالكزبرة المفرومه

إرسال تعليق

0 تعليقات