وصفات - فى اول الصفحه

ارز بالخلطه




المقادير

عدد 3 او 4 اكواب ارز مغسول
مكسرات : بندق + لوز + عين جمل + زبيب
كبد و قوانص
زيت
معلقتين سكر كبيره
معلقة قرفه صغيره
ملح وفلفل اسود

الطريقة


طريقة الكبد و القوانص

الكمية زى ما انتى عايزة
قطعيهم قطع متوسطة ثم ضعى ملعقة سمن فى حلة صغيرة
وضيفي عليهم الكبد والقوانص وقلبي حتي تحمر
ثم تبليهم بملح وفلفل وربع معلقه القرفه واتركيهم على جنب
ضعي السكر و قلبيه لحد مايبقى لونه اقرب للبني
بس مش لدرجه انه يتحرق .. لون الكراميل
وبعد كده حطي علي السكر 4 كوب ماء او علي حسب معيار الميه المناسبه للرز
احضري حلة كبيرة وضعي فيها زيت مناسب للرز
حطي الرز و قلبيه وضيفي عليه ملح وفلفل وباقي القرفه لحد ما يسخن جيدا
ثم صبي الماء وهو يغلي علي الارز
ضعي الارز على نار متوسطه و علية الماء لحد ما يشربها
ثم ضعب عليه الكبد والقوانص وقليل من الزبيب علي وش الرز في الحله
و اتركة لحين يقرب من السوى علي نار هادئه
قبل ان تطفئي النار عليه بعشر دقائق قومي بتقليبه جيدا

عند التقديم / نغرف الارز فى سيرفيس بيضاوى
و نضع على الوجة باقى المكسرات

بالهنا و الشفا

إرسال تعليق

0 تعليقات